Futárokkal akart kábszert hozatni Magyarországra egy szerb bűnöző

Autóban elrejtve 12 kilogramm amfetamint akart Magyarországra szállíttatni két, Németországban lebukott magyar futárjával az a szerb bűnöző, aki ellen a Zala Megyei Főügyészség emelt vádat – közölte a főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Hírdetés

Pirger Csaba az előzményeket ismertetve elmondta: a 43 éves, Zala megyében élő szerb bűnöző még 2019-ben repült Rotterdamba, hogy egy holland férfival felvegye a kapcsolatot, de néhány héttel később az ottani hatóságok négy kilogrammnyi, MDMA tartalmú kábítószer miatt elfogták a kapcsolatát. Pár hónap múlva a bűnöző újból Rotterdamba repült, hogy egy másik holland kábítószer-bűnözővel találkozzon, akivel meg is állapodott abban, hogy 12 kilogrammnyi kábítószert vásárol.
   
A szerb bűnöző visszautazott Magyarországra, ahol két ismerősét bízta meg a drog hazahozatalával, cserébe pénzt és kábítószert ígért. A két magyar bűnöző személyautóval Hollandiába utazott, ahol megvásároltak egy kábítószer elrejtésére preparált furgont, az árut pedig a szerb bűnöző sms-ben és telefonon folytatott folyamatos irányítása mellett vették át az eladótól.
   
A főügyészség vádirata szerint a holland közreműködőkkel, illetve több autó- és helyszínváltással kísért ügyletet követően a futárok a furgonban elrejtették a jelentős mennyiségű kábítószert, de Németországon átutazva a rendőrök elfogták őket. A két bűnöző tavaly márciusban öt és fél, illetve négy év börtönbüntetést kapott a német hatóságoktól.
   
A Zala Megyei Főügyészség a visszaesőnek számító szerb bűnöző ellen társtettesként, különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás kísérlete miatt emelt vádat. Ha az előkészítő tárgyaláson teljes beismerő vallomást tesz, nyolc év fegyházbüntetést kaphat a főügyészségi indítvány szerint.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »