Fürjes Balázs: Megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy Orbán Viktor, Matolcsy György, valamint Varga Mihály a felelős a jelenlegi gazdasági helyzetért. A Gyurcsány-párt politikusa szerint a miniszterelnök tönkretette a forintot, majd ezután Varju brutális rezsiemelésről beszélt. Végül a politikus arról is szólt, hogy nullára kell csökkenteni az alapvető élelmiszerek és a rezsi áfáját. – Mi a magyar emberektől arra kaptuk a felhatalmazást, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát – fogalmazott válaszában Fürjes Balázs.

A Miniszterelnökég parlamenti államtitkára rögzítette: az anyagi biztonságot is meg kell védeni, ezért fenntartják a rezsitámogatást, amit a baloldal nem támogatott. – Az átlagfogyasztásig minden család 181 ezer forintos rezsitámogatásban részesül – szögezte le. Mint mondta, fenntartják a benzin- és az élelmiszerárstopot. Kiemelte: Magyarországon a legolcsóbb a benzin, egy átlagos magyar család pedig félmillió forintot spórolt a benzinárstoppal.

Hírdetés

– A nemzeti bank feladata az árstabilitás, a kormányé pedig a magyar emberek jólétének a fenntartása – hangsúlyozta Fürjes.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »