Fürjes Balázs: Hajnal Miklós hagyja abba a bohóckodást!

A momentumos egyéni országgyűlési képviselő hagyja abba a bohóckodást és a parlamenti ellenzék tagjaként tisztelje meg választóit azzal, hogy képviseletükben bemegy a munkahelyére, részt vesz az Országgyűlés alakuló ülésén – írta a Facebook-oldalán Fürjes Balázs a Miniszterelnökség Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára.

A budai 3-as választókerületben a választást elvesztő, de a szavazópolgárok majd 42 százaléka által támogatott képviselőjelöltként felszólítom a választást megnyerő, de abszolút többséget nem szerző képviselőt: ne bojkottálja az országgyűlés alakuló ülését – írta az államtitkár. Kérem, ne legyen pártkatona, menjen szembe a Momentum egyre zavarosabb bojkottfelhívásával, egyéni képviselőként ne tagadja meg a budaiak képviseletét – tette hozzá.

Hírdetés

Fürjes Balázs kiemelte: Egy egyéni országgyűlési képviselő, aki jelöltként a budai választópolgárok bizalmát kérte, képviselőként sem első, sem későbbi alkalommal nem hagyhatja cserben a választóit. Hajnal Miklós a választások előtt egy szóval sem mondta a budaiaknak, hogy arra kéri bizalmukat, hogy ne képviselje őket az Országgyűlésben. Hogy majd sértődötten szabotálja a parlamenti munkát, ha ellenzékben maradnak. Erről nem volt szó, ezt elhallgatta. Ahogyan Gyurcsány az adóemeléseket és megszorításokat 2006-ban. Ez így a választók becsapása és megtévesztése. A kormány erős többséggel nyert felhatalmazást a szavazáson, de a választás után természetesen minden magyar ember kormánya lesz négy évig – háromharmadé, nem kevesebbé. Mert ez a demokrácia törvénye – írta.

Ez a helyzet minden megválasztott egyéni országgyűlési képviselővel is. Hajnal Miklós a teljes budai választókerületét képviseli, minden polgárt, aki a XII. kerületet és a II. kerület egy részét lefedő budai 3-as választókerületben él. Tetszik, nem tetszik, így döntött a budaiak relatív többsége. Ő a képviselőnk- emelte ki az államtitkár, majd hozzátette: Azoké is, akik nem választották meg, és akik összességében többen vannak, mint akik rá szavaztak.

Kérem tehát Hajnal Miklóst, képviselje azokat, akik erre közvetlenül felhatalmazták, és azt a többséget is, amely ugyan nem rá voksolt, de amelyért képviselőként ugyanúgy felelősséggel tartozik – zárta a közleményét a politikus.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »