Fülöp Erik: Európai Ügyészség helyett magyar Korrupcióellenes Ügyészséget!

Magyar vagyok. Egy olyan ország állampolgára, melynek alapjait ezer éve Szent István rakta le vérrel-verítékkel. Magyar az anyanyelvem, büszke vagyok a történelmünkre, a kultúránkra, a hagyományainkra, megannyi dicsőséges hősünkre, feltalálónkra, sportolónkra. Magyar vagyok: büszke és független. Nem akarom, hogy mások döntsenek a magyar jövőről. Nem akarom, hogy az Európai Unió szervei döntsenek olyan nemzetállami ügyekben, amelyek csak bennünket, magyarokat érintenek. Nem akarok uniós rendőrséget és nem akarok uniós ügyészséget sem.

Van ma Magyarországon korrupció? Szinte fel sem kell tenni a kérdést, annyira egyértelmű a válasz: igen, van. Viszont ennek a megszüntetése, a politikusbűnözők kőkemény elszámoltatása egyedül a mi feladatunk és felelősségünk. Teljességgel hibás azt gondolni, hogy az unióhoz szaladva, majd egy csapásra megszűnik a kormányzati korrupció, hiszen régóta létezik az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), amely azonban még csak fékezni sem volt képes a tagállami korrupciót. Egyébként is butaság azt hinni, hogy az unió működését nem hálózzák be a különféle korrupciós botrányok. Teljes meggyőződésemmel hiszem azt, hogy a szuverenitásunkat érintő kérdésekben nem engedhetjük át a döntést az Európai Uniónak.

Hírdetés

Nekünk, magyaroknak kell megteremtenünk a tiszta közélethez vezető utat. Ez pedig csak egyetlen módon lehetséges, ha támogatjuk egy olyan, a politikától független Korrupcióellenes Ügyészség felállítását, ahol magyar ügyészek dolgoznak legjobb tudásuk szerint, önállóan és mindenkitől függetlenül. Jó példaként szolgálhat ebben a küzdelmünkben Horvátország vagy Románia, ahol korrupt állami vezetőket, minisztereket, polgármestereket, bírókat ítéltek el hosszú évekre, mert loptak, csaltak és súlyosan megkárosították az adófizetőket. Ha máshol sikerült ezt elérni, nálunk miért ne lehetne?

Elítélem és mélységesen megvetem a jelenlegi korrupt rendszert, de a fent írt indokaim miatt nem tudtam támogatni a Parlamentben az Európai Ügyészséghez történő csatlakozási kezdeményezést. Azt a kezdeményezést, melyet a Jobbik nyújtott be úgy, hogy nem is olyan régen még totálisan ellenezte azt. Sőt, még a 2018-as Jobbik programban is ennek elutasítása szerepelt:

"Emellett fel fogjuk állítani a kizárólag a parlamentnek alárendelt Korrupcióellenes Ügyészséget, amely szervezet kizárólag a korrupciós bűncselekmények felderítésével fog foglalkozni, és külső kontrollt jelent majd az általános hatáskörű ügyészség működése felett is."

"A szuverenitást érintő politikai kérdésekben elutasítjuk a szorosabb integrációt, sőt visszakövetelünk bizonyos, jelenleg ma még uniós jogköröket függetlenségünk minél nagyobb mértékű visszaszerzésének és megőrzésének érdekében."

"Itt az utolsó esély arra, hogy az Unió letérjen a lakosság akaratával ellentétes, központosítást és diktatúrát jelentő lisszaboni útról, és egy brüsszeli központú birodalom helyett olyan együttműködési kereteket teremtsen, amelyek tiszteletben tartják a tagországok szuverenitását."

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdr.fulop.erik%2Fposts%2F2029352080689536&width=480&show_text=true&height=706&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »