Fülöp Csaba az MPP kovásznai polgármesterjelöltje

Fülöp Csaba az MPP kovásznai polgármesterjelöltje

Hivatalosan bejelentették: dr. Fülöp Csaba lesz az MPP polgármesterjelöltje a kovásznai helyhatósági választáson. A polgáriak tegnapi, fürdővárosi sajtótájékoztatóján a helyiek mellett jelen volt Kulcsár Terza József, az MPP Kovászna megyei szervezetének elnöke, valamint Fejér Levente, a szervezet zabolai polgármesterjelöltje, aki az RMDSZ támogatását is élvezi.

Kulcsár a kovásznai jelöltről elmondta: szakmailag jól felkészült, önkormányzati tapasztalattal rendelkezik, hitelességével meg tudja győzni a város lakosságát, akik csak nyerhetnek vele. Hangsúlyozta: a jelölt bemutatása az MPP országos vezetőségének tudtával zajlik (dr. Fülöp Csaba a párt egyik országos alelnöke is). Bizonyos dolgokban együtt működnek az RMDSZ-szel, de a döntéshozatalban mindenképp ott kell lenniük az MPP polgármestereinek, tanácstagjainak.

Dr. Fülöp Csaba programjáról csak annyit mondott: a kampányban ismertetik részletesen. Bele kell szólni a város életébe, jobbításra van szükség, ezért is vállalta örömmel a jelöltséget. Csapatával együtt új szemléletet kíván meghonosítani a tanács munkájában. Szolgálatot vállalnak a közéletben, céljuk az adózó lakosság megbecsülése, a korrekt viszony a polgárokkal szemben – jelentette ki.

Az MPP kovásznai szervezete a támogatói aláírások gyűjtése mellett közvélemény-kutatást is végzett az utóbbi napokban. Próbáltak választ kapni arra a kérdésre, hogy a magyarság megosztásának tartja-e, hogy több magyar polgármesterjelölt is indul a választásokon. A válaszokból kitűnik, az emberek látják, hogy helyük van az önkormányzatban, ezért támogatják is őket. Nem valami vagy valaki ellen vannak, közösen kívánnak egy élhetőbb várost – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón Ferencz Botond, az MPP kovásznai vezetője elmondta: a fiatalság zöme itthon szeretne maradni, ezért a hangsúlyt a munkahelyteremtésre kell fordítani. Három nap alatt összegyűlt a több mint négyszáz támogatói aláírás, ezzel szemben a 2012-es helyhatósági választáson a polgáriak alig több, mint 200 szavazatot kaptak – jegyezte meg.
Szabó Levente tanácsosjelölt azt hangsúlyozta: pozitív változásra van igény, a most felálló csapatban sok új név szerepel.

A polgáriak által támogatott lehetséges alpolgármesterről Ferencz elmondta: nem a párt választja, hanem a tanács, korai erről nyilatkozni. Nem mutatták be a tanácstagok listáját sem, annyit mondtak, a sorrend, a létszám kialakítása még folyamatban.

Kulcsár szerint a megyében 20 településen indít polgármester- és tanácsosjelölteket az MPP, még nem tudni, hogy Orbaiszéken Kovásznán és Zabolán kívül melyik településen méretkeznek meg.

Bokor Gábor
Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »