Függetlenként lett újra polgármester a méltatlanság miatt lemondatott fideszes, most letartóztatták

Függetlenként lett újra polgármester a méltatlanság miatt lemondatott fideszes, most letartóztatták

A bíróság szeptember 22-én előzetes letartóztatásba helyezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisléta polgármesterét az ellene jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettének vádja miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel. Ugyan az állami hírügynökség, azaz MTI szerint Madácsi Imre a Fidesz-KDNP színeihez tartozik, de hivatalosan független polgármester.

A Blikk információja szerint Madácsi Imre betegségre hivatkozva többször nem jelent meg korábbi büntetőügye tárgyalásain, amit valószínűleg megelégelhetett a bíróság és elrendelte a polgármester őrizetbe vételét.

körözést adtak ki ellene, majd rendőrök vitték el egyenes a hivatalából

– számol be az MTI. A Fővárosi Törvényszék szerdai közlése szerint az ügyben 2013. március 21-én volt az első tárgyalási nap. Madácsit tavaly a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság méltatlannak találta a polgármesteri címre, miután másfél év felfüggesztett börtönre ítélték egy másik ügy miatt. Az Index.hu arról írt, hogy Madácsi egy társaság részeként cégeket alapított, majd 2002 és 2005 között megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatott, akiknek a bérezésére 87 millió forint állami támogatást kaptak, ám csak 13 milliót adtak tovább a foglalkoztatottaknak.

Az ítélet után a fideszes polgármester kénytelen volt lemondani, áprilisban azonban függetlenként újraindult, holott a Népszabadság már akkor elismerte, hogy egy másik folyamatban lévő büntetőügyben vádlott. Hogy, meg tudjuk határozni a politikus jelenlegi párthovatartozását kérdéseinket elküldtük a Fidesz sajtóosztályának, ha válaszolnak akkor a feleletet természetesen közzétesszük.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »