Független jelöltek csaptak össze Zebegényben és Dunaalmáson

Független jelöltek csaptak össze Zebegényben és Dunaalmáson

Parádi Katalin a dunakanyari, Makay Tibor a másik dunai település vezetője lett.

Parádi Katalin független jelölt nyerte Zebegényben vasárnap az időközi polgármester-választást, amelyet az előző polgármester lemondása miatt kellett kiírni – közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Bahil Emilné jegyző, egyben a helyi választási iroda vezetője elmondta: a névjegyzékben szereplő 1051 választásra jogosultból 512-en járultak az urnákhoz, ebből 6 szavazat volt érvénytelen és 506 érvényes. A polgármester-választást megnyerő Parádi Katalin 162 szavazattal, 32,02 százalékkal lett a település új polgármestere.

Hírdetés

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint a választásokon összesen 4 független jelölt indult. Az új polgármester mellett Krebsz Gábor 160 szavazatot, Faludiné Kmetty Éva 111 szavazatot, Biró Gyula György 73 szavazatot kapott.

A független Makay Tibort választották Dunaalmás polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson, az érvényes szavazatok 56 százalékával, 325 vokssal – közölte a helyi választási bizottság a település honlapján.

Tájékoztatásuk szerint második helyen a községet néhány ciklussal ezelőtt már vezető Lévai Péter (független) végzett 223 szavazattal (38,5 százalék), míg a harmadik helyet a szintén független Bátki Tamás szerezte meg 31 szavazattal.

Időközi polgármester-választást azért tartottak, mert a települést hét évig irányító polgármester június végén távozott hivatalából egészségi okból.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »