Fucsovics harcra kényszerítette, de ezúttal sem tudta megfogni Federert

Fucsovics harcra kényszerítette, de ezúttal sem tudta megfogni Federert

Fucsovics Márton és Roger Federer már többször is edzett együtt, élesben egymás ellen először a 2018-as Australian Open nyolcaddöntőjében találkoztak, ahol 4:6, 6:7, 2:6-ra kapott ki a legjobb magyar teniszező.

Szoros játékkal kezdődött a dubaji meccsük, bréklabdája is volt Fucsovicsnak, de egy hosszabb labdamenet végén Federer behúzta. Fucsovics viszont rögtön egyenlíteni tudott, végig szorosan haladtak egymás mellett, aztán 5:5-nél megérkezett az eső.

Fucsovics jelezte, hogy nem lát rendesen az eleredő esőtől, majd Federer is szólt, hogy a víz miatt veszélyesen csúszós lehet a pálya a vonalaknál, az esőszünet végül 12 percig tartott.

Federer kettős hibával indította az adogatógémet, 0:30-cal indultak, majd zsinórban négy pontot nyert a svájci, úgyhogy Fucsovics újra a szettben maradásért adogathatott. A magyar beütött egy ászt, 6:6 után jöhetett a tie break. Itt 3-3-nál cseréltek térfelet, Fucsovics újra hozta a szerváját és Federer rontott egy tenyerest, 5-3 volt a rövidítésben, ezután Federer hozott egy pontot de Fucsovicsnak volt két szettlabdája.

Hírdetés

Ezeket nem tudta kihasználni, sőt, Federer szettlabdájánál, a lehető legrosszabb időpontban elszakadt Fucsovics ütőjének egyik húrja, 6:8 lett a rövidítés a svájcinak, így 6:7-re nyerte az első szettet.

A második szettet Federer erősen kezdte, hamar elment 0:2-re, de Fucsovics vissza tudott jönni, viszonylag gyorsan 2:2 lett, aztán semmire nyerte a gémet, rögtön hozta a szerváját, 3:2, de az öröm nem tartott sokáig, mert rossz nyitás után a svájci első szervákkal egyenlített.

4-4 után nagyjából húsz percig küzdöttek egymással, volt egy rövid esőszünet ismét, ami után Fucsovics bukta az adogatását. 4:5-nél Fucsovics bátran ment előre, irányított is, egy röptével zárta a pontot.

Federer szenzációs szervájával viszont megint nem tudott mit kezdeni, újra meccslabdát kapott a svájci, ezután egy második szervát szélesre ütött Fucsovics, így 0:2-re behúzta a negyeddöntőt Federer.

Fucsovics alapvetően jól játszott, esélye is volt, de a második szett végi esőszünet után hibázgatott, és Federer innen már be tudta húzni a negyeddöntőt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »