Frissült a járványügyi szempontból veszélyes országok listája

Frissítette a kormány azon országok listáját, melyekből hazatérve karantéba kell vonulni. A legnagyobb újdonság, hogy Görögországból vagy Franciaországból hazatérve nem kell karanténba vonulni azoknak, akik nincsenek beoltva.

A lista vörös részében maradt Nagy-Britannia, ahol a vírus Delta variánsa komoly fertőzési hullámot indított el. Akik a sárga és vörös zónákból jönnek, karanténba kell vonulniuk, kivéve, ha be vannak oltva, vagy rendelkeznek friss negatív teszttel.

Hírdetés

Nem kell továbbá karanténba vonulnia a 3 év alatti gyerekeknek, a 2 és 16 év közötti gyerekeknek sem, amennyiben van negatív koronavírus-tesztjük.

Romániában annak sem kell karanténba vonulni, aki három napnál kevesebb időt tartózkodik az ország területén.

A vörös besorolású országok a következők: Seychelle-szigetek, Uruguay, Maldív-szigetek, Bahrein, Argentína, Kolumbia, Mongólia, Suriname, Paraguay, Chile, Costa Rica, Kuwait, Brazília, Namíbia, Omán, Trinidad és Tobago, Virgin-szigetek, Bolívia, Nepál, Dél-Afrika, Nagy Britannia, India,

Sárga besorolásban vannak: Egyesült Arab Emirátusok, Malajzia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Zöld-foki Köztársaság, Saint Kitts és Nevis, Tunézia, Srí Lanka, Guyana. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »