Friss hírek a hatalmasat bukó Chris Froome állapotáról

Friss hírek a hatalmasat bukó Chris Froome állapotáról

A szerdai edzése közben óriásit bukó Chris Froome országúti kerékpáros combcsont-, könyök- és bordatörést szenvedett.

A négyszeres Tour de France-győztes brit versenyző – aki így nem indul a július 6-án kezdődő francia körversenyen – az egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné elnevezésű franciaországi körversenyen, amikor balesetet szenvedett.

A 34 éves klasszis mintegy 60 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott lefelé, amikor nekiment egy falnak, és eltörte a combcsontját, valamint a jobb könyökét, illetve több bordája is eltörött.

Csapata, az Ineos menedzsere, Dave Brailsford a baleset után azt mondta: úgy látta, Froome éppen az orrát törölte meg, amikor a nagy szélben elveszítette az irányítást a kerékpárja felett. A brit versenyzőnek a balesetet követő percekben a beszéddel is komoly gondjai voltak.

Hírdetés

Froome-ot a roanne-i kórházba szállították, majd később mentőhelikopterrel St. Étienne-be vitték, ahol további vizsgálatok várnak rá. Az Ineos közleményben köszönte meg a mentősöknek a gyors és szakszerű ellátást, ugyanakkor jelezték: legjobbjuk felépülése várhatóan hosszú ideig tart majd.

Chris is in surgery at the moment to repair the multiple fractures, please keep him in your thoughts. I hope to be able to share a message from him tomorrow morning – MF

— Chris Froome (@chrisfroome) 2019. június 12.

“A csapatunk egyik legnagyobb ereje abban rejlik, hogy a nehéz helyzetekben is kiállunk egymásért. Most is minden erőnkkel támogatni fogjuk Christ és a családját” – tették hozzá.

Froome – aki négy Tour-diadala mellett egyszer megnyerte a Giro d’Italiát és a Vuelta a Espanát is – idén ötödik végső sikerére készült a Touron, amellyel utolérhette volna az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »