Francois Hollande: valószínűleg lezuhant a gép

Francois Hollande: valószínűleg lezuhant a gép

“Tartottunk tőle, hogy a gép lezuhant, és az eddig összegyűlt értesülések megerősítik, hogy a gép valóban lezuhant és eltűnt” – mondta párizsi sajtótájékoztatóján Francois Hollande francia elnök.

Sérif Iszmail egyiptomi miniszterelnök korábban azt nyilatkozta, nem zárható ki a terrortámadás lehetősége sem, de konkrét jel arra egyelőre nincs, ami megerősítené ezt a feltételezést.

Legfrissebb információk szerint az utasszállító hirtelen kanyarogni kezdett, tett egy 90 fokos jobb és egy teljes balkanyart, majd hatezer métert zuhant, mielőtt eltűnt volna a radarról.

Családtagok sírnak Kairó repülőterén Fotó: AFP

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőről. Egyiptomi légiforgalmi irányítók szerint tengerbe zuhanhatott a gép. A légiirányítók szóvivője a SkyNews Arabia tévéadónak elmondta: a gép még azelőtt tűnt el a radarernyőkről, hogy belépett volna az egyiptomi légtérbe. Az al-Ahram című egyiptomi lap úgy tudja, hogy a gép pilótái nem adtak le vészjeleket.

Az EgyptAir szerint 56 utas és a személyzet tíz tagja volt a repülőn. Az egyiptomi fegyveres erők elkezdték a gép felkutatását, de csatlakozott a kereséshez egy görög C-130-as szállítógép és egy felderítő repülőgép is. Egy görög fregatt is a térségbe tart és helikopterek is készenlétben állnak egy görög szigeten.

Szerző: Világgazdaság Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »