Franciaországban 26 ezer főnyi tartalékost mozgósítanak

Franciaországban 26 ezer főt mozgósítanak a fokozott készültség fenntartásához a nizzai terrortámadás után – közölte Manuel Valls francia miniszterelnök.

A tartalékosok mozgósításának az idejéről, folyamatáról és pontos számukról a francia csendőrség vezetősége dönt – közölte Manuel Valls kormányfő. A védelmi minisztérium szerint a több mint 200 ezer tartalékos egy részének a mozgósítása lehetővé tenné a francia erők számára, hogy egyszerre több műveletet hajtsanak végre.

Francois Hollande korábban azt mondta, felszólította a hadsereg hadműveleti tartalékosait a csendőrség támogatására. Úgy fogalmazott, hogy a felhívást minden olyan személyhez intézte, "aki valaha is szolgált a fegyveres erők kötelékében". Hozzátette, "oda vezényelhetjük őket, ahol szükségünk van rájuk, különösen a határaink mentén".

Franciaországot tavaly január óta három súlyos terrortámadás rázta meg. A 2015. november 13-i párizsi merényletek óta van érvényben rendkívüli állapot Franciaországban, amelynek keretében a katonaságot is bevonták a közbiztonság erősítésére tett erőfeszítésekbe. Francois Hollande korábban elmondta azt is, hogy már a parlament előtt van az a törvénytervezet, amely október végéig terjesztené ki a rendkívüli állapotot.

(MTI)

A franciaországi miniszterelnök szerint további támadásokra kell számítaniuk, de együtt kell élniük a terrorizmussal

Nemzeti ünnep az egykori Franciaországban: két kilométeren keresztül gázolt a tömegben teherautóval egy tunéziai bevándorló – a terrortámadásnak 84 halottja van, köztük 10 gyerek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »