Francia sajtó: Az álom véget ért

A szomorúság és a kiábrándultság hangján számoltak be hétfőn a francia lapok a hazai válogatott vereségéről a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében.

A Le Figaro címlapján a Stade de France gyepén láthatóan elveszett Antoine Griezmann látható a mérkőzés lefújását követően, amelyet Portugália 1-0-ra nyert meg a hosszabbításban.

Összeomlottak – írta a L,Equipe című sportlap, amely a mezébe burkolózva zokogó Paul Pogba fotóját választotta a francia válogatott hatalmas csalódottságának illusztrálására.

Túl kegyetlen – vélte a La Dépeche du Midi című regionális lap, amely André-Pierre Gignacot tette címlapjára, miután kapufát lőtt.

A La Voix du Nord szerint “széttört egy álom”, míg a Sud Ouest szerint “megszakad a szívünk”, a Le Courrier de l’ouest szerint “a kék álom elszállt”. “Mekkora csalódás” – írta a Le Courrier picard.

A Le Parisien csak annyit írt, hogy “ez nem a mi napunk volt”. A legolvasottabb fővárosi lap egyébként az egyetlen francia újság, amely a kupát magasba tartó portugál válogatott fotójával a címlapján jelent meg.

A francia sajtó összességében inkább szomorú, mintsem keserű a kudarc miatt.

A Libération címlapján “Mint a Kékek” felirat olvasható, amely arra utal, hogy az ország együtt sír a csapattal.

A L,Humanité pedig csak annyit írt, hogy “Köszönet a pillanatért”, utalva arra, hogy egy vereség után is lehet emelt fővel mosolyogva továbblépni. A lap arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei Eb egy új francia labdarúgó-generáció újjászületésének éve volt. Valamennyi lap gratulált Didier Deschamps szövetségi kapitánynak, aki “felépítette a csapatot”, és a Le Parisien szerint az edző már a döntő előtt győzött. 

A francia lapok azt is kiemelték, hogy a hazai rendezésű torna a franciák és csapatunk egymásra találásának története volt.

“Köszönet, hogy újra szövődött a szerelemi történet a Kékek és a szurkolói nemzet között” – írta a L,Est Républicain, a Le Courrier picard szerint pedig a 11 játékos “egy kis energiát adott végre az országnak és büszkeséget öntött a franciákba”.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ronaldo: megcsináltam!Így emelte a magasba Ronaldo a kupát, magán kívül volt a világsztárRovatok: SportTelepülés: FranciaországCímkék: sport, Franciaország, EURO 2016, döntő, 2016-os franciaországi Európa-bajnokságForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »