Francia kapcsolat

Pár napja, amikor a brit Súlyos Csalások Elleni Hivatal vádat emelt bűnszervezetben elkövetett vesztegetés miatt az üzletfelek korrumpálásában is jeleskedő Alstom járműgyártóval szemben, a szigetországi nyomozók mintegy mellékesen elárulták (amit mi is sejtettünk), hogy a zsivány francia brigád nálunk is „sikeresen” dolgozott; táskás emberei a mi BKV-knál is jártak anno. (Valami kétmilliárdnyi ösztönző forintot emlegetnek a rendőrök.)

Még föl sem dolgoztuk a hírt, amikor a Magyar Idők hivatalos forrásból megtudta, a francia járműgyártók annak idején két részletben közel hatszázezer eurót (mintegy 180 millió forintot) utaltak a Medgyessy Péter érdekeltségébe tartozó AssistConsult Kft.-nek is – az meg továbbküldte az exkormányfő családi cégének, az M. P. Európa Tanácsadó Kft.-nek. Ebből később 106 millió Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki (az egyik, 60 milliós tétel gáláns „születésnapi ajándék” címen). Állítólag munkadíjról van szó. Medgyessy Péter – aki mellesleg a francia Becsületrend birtokosa – tanácsadóként segítette a francia céget. (Régi tanácsadó az expolitikus, 1991-ben 9 millió forintért adott jó tanácsokat a Paksi Atomerőműnek – bár azoknak nyomuk sem maradt; állítólag szóban adta.) Medgyessy nem is tagadja, hogy dolgozott az Alstomnak. Nincs abban semmi kivetnivaló. A munka nemesít. Meg aztán több lábon kell állni. A bulvárlapok kérdésére azt is elmondta, a Magyar Idők cikke csúsztatás. Részéről lezárta az ügyet.

Bátor, karakán végszó. Nekem a 2004-es Medgyessy-beszólás is tetszett, az meg így hangzott: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel”.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 29.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »