Francia focihuligánok megtámadták az angol szurkolókat (videó)

Folytatódtak a szurkolói rendbontások Franciaországban, ahol a hétfői, amúgy St. Etienben rendezett Anglia-Szlovákia mérkőzés előtti nap a Sun jelentése szerint helyi focihuligánok 30 fős csoportja támadt rá Lyon belvárosában angol szurkolókra. Hogy a támadók helyiek voltak, azt a Sunnak egy helyi kocsma pultosa is megerősítette. “Helyiek voltak, ismertek a környéken” – mondta.

Video of Lr4AKc7Wrds

A Sun jelentése szerint a feketébe öltözött, karjukon vörös keresztet viselő helyi ultrák száz angol szurkolóra támadtak rá. Üvegekkel dobálták az angolokat, akik saját állításuk szerint nem keresték a bajt. “Csak sörözgettünk és énekelgettünk, amikor megjelentek. Rendőrök sehol” – mesélte az egyik megtámadott brit, Andy Johnson a lapnak.

Johnsont dühíti, hogy bár folyamatosan támadják az angol szurkolókat, a francia rendőrség nem védi őket – írja a 444.hu.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az orosz szurkolókat nem könnyű deportálniAngol sajtó: Fasiszta gengszterek várják az angol huligánokat, ha Magyarországgal játszunkMagyar huligánokkal riogat a portugál sajtóRovatok: SportTelepülés: FranciaországCímkék: EURO 2016, 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság, futballhuligánok, Franciaország, Anglia, sport, labdarúgás, kékfény, bűnügyForrás: 444.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »