Fradista szemmel – Szünet után, szüret?

Véget ért a válogatott összetartás miatti újabb háromhetes szünet. Ismét a hazai bajnokság kerül a magyar labdarúgás fókuszába.

Sajnos az első ilyen válogatott miatti pauza után egy MTK elleni zakóval lettünk gazdagabbak, reményeim szerint most nem egy hasonló meglepetés vár ránk Sopronban, ahová a Haladás vendégeként érkezünk szombaton.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az utolsó fordulóban a nagy riválissal, az Újpesttel mértük össze a tudásunkat, erőnket. Felemásra sikerült a derbi, hiszen a 3:3-as döntetlent előre egyetlen egy Fradista barátom sem írta volna alá. De a mérkőzés alakulása miatt – már 3:1-re is vezettek a vendégek, – végül nem lehettünk csalódottak.

Tudom a győzelem sokkal szebb lett volna és nem utolsó sorban szükségünk lett volna arra a bizonyos +2 pontra, de ezen az estén meg kellett elégednünk a döntetlennel.

Az első félidőben Djuricin révén előnyhöz jutottunk, de egy jól eltalált lövéssel kiegyenlítettek a lila-fehérek, majd Balogh Balázs révén a vezetést is megszerezték. Az első játékrész valljuk be nem volt a miénk, de 1:0 után növelhettük volna az előnyünket és akkor más lett volna a leányzó fekvése.

A második játékrészre határozottabban, keményebben mentünk ki, de az Újpest mint mindig, most is felszívta  magát a rangadóra, méltó ellenfélnek bizonyult és egy jogosan megítélt büntetőből növelni tudta az előnyét.

Ekkor bevallom férfiasan egy lyukas garast sem adtam volna a pontszerzésünkért.

De ekkor felcsillant valami a legendás Fradi-szívből…

Előbb egy pompás szabadrúgásból Leandro köszönt be a gyenge napot kifogó Balajczának, majd Djuricin lövésébe nyúlt bele szerencsétlenül Pávkovics.

Vége 3: 3-lett.

NB I, 11. forduló

FTC-Újpest 3-3 (1:2)

FTC: Dibusz – Dilaver, Leandro, Cukic, Ramírez – Nagy D., Gera – Ryu (Csernik, 65.), Hajnal (Radó, 46.), Lovrencsics (Pintér Á., 27.) – Djuricin

Újpest: Balajcza – Nagy T. (Nagy G., 24.), Kecskés, Bardhi, Mohl – Balogh, Cseke – Diarra (Andric, 73.), Windecker, Pávkovics – Angelov (Lázok, 46.)

Sárga: Nagy G. (45.), Pintér Á. (45.), Nagy D. (53.), Djuricin (67.), Diarra (68.), Pávkovics (75.), Leandro (85.)

G.: Djuricin (11.), Leandro (60.), Pávkovics (65., öngól) ill. Diarra (21.), Balogh B. (39., 54., 11-esből)

Remek mérkőzés volt.

A válogatott két mérkőzést játszott a bajnoki szünetben:

Svájc ellen 3:2-es vereséget szenvedtünk, majd 2:0 arányban győztünk Lettországban.

Felemás mérleg…

Reméljük lesz ez még jobb is!

Szombaton a mögöttünk lihegő Haladás ellen lépünk pályára. Most kiderül, hogy miként sikerült felkészülnünk, miként sikerült kihasználnunk a három hetes szünetet.

Ránk férne már egy kis sikerélmény nem is beszélve arról, hogy jó volna most már a pontjainkat is gyarapítani.

Mert már a Vasas mellet a Videoton is előttünk van a tabellán.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »