Fradista szemmel – Örökrangadó kérdőjelekkel

Fradista szemmel – Örökrangadó kérdőjelekkel

Az utóbbi időben a válogatott szünet rendre akkor ért minket, amikor szárnyalt a csapat. Most ez a legnagyobb jóindulattal sem mondható el.

A Gyirmót elleni kiszenvedett győzelem után a másik újonc a Mezőköved következett és a rengeteg helyzet ellenére csak egy soványka döntetlenre futotta az erőnkből.

Nem kezdtük fényesen a szezont, azt kijelenthetjük.

Az pedig, hogy a gyengécske kezdés ellenére is a második helyen tartózkodunk, nem a mi érdemünk, sokkal inkább a többi csapat keresztbeverésének következménye.

Ha azonban továbbra is ilyen, úgynevezett „idény eleji” formát mutatunk borítékolható, hogy nem sokáig leszünk ilyen előkelő pozícióban.

Arról nem is beszélve, hogy a célidén is: a bajnoki cím és a kupagyőzelem megszerzése.

Nem szeretnék beállni abba a sorba, akik a földbe döngölik a csapatot. Mégpedig azért nem, mert a hazai mérkőzéseinken rendre domináltunk és csupán a fatális véletlenek sorának volt köszönhető, hogy a Vasas és a Mezőkövesd nem jutott a sanyarú Diósgyőr sorsára.

NB I, 7. forduló
FTC–Mezőkövesd 2-2 (1-0)
FTC:
Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramírez – Varga R. (Sesták, 83.), Gera Z., Trinks (Gyömbér, 72.), Nagy D. – Böde, Djuricin (Busai, 83.)
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Fótyik, Devecseri – Pauljevic (Baracskai, 46.), Egerszegi – Tóth B. Hegedűs, 46.), Kink (Sós, 62.), Bacelic-Grgic – Strestik
Sárga: Egerszegi (59.), Devecseri (59.), Varga R. (59.), Tujvel (89.), Nagy D. (92.)
G.: Djuricin (10.), Nagy D. (83.), ill. Hudák (63.), Bacelic-Grgic (79.)

Ennek ellenére természetesen én is érzékelem, hogy valami nem stimmel, de hiszem, hogy túl tud lendülni a csapat ezen a holtponton.

Az idegenbeli találkozóinkon (Honvéd, Paks, Gyirmót) gyengén fociztunk mégis két győzelemmel és egy döntetlennel hoztuk le őket.

Szóval ilyen állapotban érkeztünk el a válogatott szünethez.

Remélhetően a számos sérültünk felépült a három hét alatt, mert az a sérüléshullám, ami a csapatot sújtotta példa nélküli volt az elmúlt esztendőkben.

Szükség is lesz a reményeim szerint visszatérő játékosainkra, mert Sesztakkal szerződést bontottunk, tehát az eddig is kivívásokkal küzdő támadó szekciónkban tovább csökkent Thomas Doll variációs lehetősége.

Szombaton Dunaújvárosban azzal az MTK-val játsszuk a két csapat immár 210. Örökrangadóját, amely az elmúlt évek során számos alkalommal tört borsot az orrunk alá.

Kíváncsian várom, hogy a szünetben milyen irányba mozdultunk el.

De a céljaink elérése érdekében mindenképpen győznünk kell a kék-fehérek ellen.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »