Fradista szemmel – Egy sima, egy fordított

Fradista szemmel – Egy sima, egy fordított

A Paks elleni nyögve- nyelős döntetlen után a 2015-2016-os szezon eddigi meglepetéscsapatát a Vasast fogadtuk.

Bitang nehéz mérkőzésre lehetett számítani egyrészt azért, mert a piros-kékek ebben a bajnokságban egy elképesztően szerencsés időszakot élnek, másrészt pedig a vendégek német szakvezetőjének presztízskérdés, hogy a Thomas Doll által irányított csapat ellen milyen eredményt ér el.

Az első játékrészben nagyon jól játszottunk, egyre-másra alakítottuk ki a nagyobbnál-nagyobb gólhelyzeteket, de ahogy lenni szokott egy szöglet után a Vasas szerzett vezetést.

A vendégek eddig szinte minden góljukat szöglet vagy beadás után szerezték, figyelni kellett volna.

Nem törte mega lendületünket a bekapott gól, tovább nyomtunk. Meg is lett az eredménye: még a szünet előtt egyenlíteni tudtunk az egyre jobb formába lendülő Trinks révén.

Ekkor azt hittük, hogy most már sikerül gólokat szerezni és megnyerhetjük a mérkőzést.

Nem így történt.

Bár a második félidőben is jobban játszottunk ellenfelünknél, az első játékrész iramát nem tudtuk megismételni. Érezni lehetett, hogy ez a győzelem nem lesz meg.

Van olyan érzés egy-egy mérkőzésen, hogy szinte akár meddig játszanánk, nem tudnánk gólt szerezni. Ez egy ilyen mérkőzés volt. Az azonban nem volt benne a mérkőzésben, hogy a piros-kékek megszerzik a vezetést.

Így elveszítettük a második hazai mérkőzésünket is a Groupama Aréna felavatása óta.

NB I, 5. forduló
FTC-Vasas 1-2 (1-1)
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera, Trinks (Sesták, 66.) – Djuricin, Nagy D. (Gyömbér, 83.), Csernik – Böde
Vasas: Nagy G. – Szivacski, Vaskó, Burmeister, Ristevski – Hangya, Vida – Berecz, Ádám (Osváth, 46.), Remili (Debreceni, 72.) – Pavlov (Saglik, 91.)
Sárga: Dilaver (12.), Trinks (21.), Ádám (32.), Nagy G. (63.), Hangya (77.), Szivacski (83.), Nalepa (93.), Vida (93.)
G.: Trinks (45.), Pavlov (90.) ill. Vaskó (28.)

Bosszantó volt a vereség főként azért, mert egy sokkal gyengébb, – bár nagyon elszántan küzdő ellenféllel szemben szenvedtük el.

A mérkőzés képét ragyogóan jellemzi, hogy a 2:1-es vereség ellenére három játékosunk került be az in-stat mutatója alapján a forduló válogatottjába.

Ez azonban nem változtat, azon a tényen, hogy elszenvedtük első vereségünket a szezonban. Remélem jókor kaptuk ezt a pofont.

Nem volt idő a sebeinket nyalogatni, mert hétközi fordulóban az újonc Gyirmót otthonába látogattunk.

Hasonló volt a helyzet, mint a Honvéd ellen – győznünk kellett minden áron.

Böde ismét jött és találatával 1:0-ra hoztuk egy nagyon gyenge színvonalú mérkőzésen a három bajnoki pontot.

NB I, 6. forduló
Gyirmót-FTC 0-1 (0-1)
Gyirmót: Sebők – Nagy S., Balogh., Lázár, Présinger – Madarász (Beliczky, 78.), Kiss M., Paku, Csiki (Gyurján, 71.) – Máté (Tóth N., 46.), Simon András
FTC: Dibusz – Dilaver, Leandro, Hüsing, Ramírez – Nagy D. (Csernik, 81.), Gera, Trinks (Gyömbér, 58.), Varga R. (Nalepa, 71.) – Böde, Sesták
Sárga: Paku (60.), Ramírez (61.)
G.: Böde (18.)

Azt meg kell említeni, hogy most látszik igazán, mennyire rövid,szűk a keretünk.

Számos sérültünk (Hajnal, Radó, Pintér,Batik, Djuricin, Pintér, Lovrencsics) miatt, egész egyszerűen nincs előre játszani tudó játékosunk a cserék között.

Ez meg is látszott az újonc elleni találkozón.

Még van idő igazolni!

Szükség lenne legalább két játékosra: egy védekező és egy támadó tipusú focistára.

Bízzunk benne, hogy lesz még mozgás a keretben. De addig is vasárnap este 6-kor a másik újoncot, a Mezőkövesdet fogadjuk a Groupama Arénában.

Győznünk kell!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »