Fradista szemmel – Derbire hangolva

Egy Debrecen elleni hazai győzelemmel és egy Vidi elleni felcsúti döntetlennel hangoltunk a szombati Újpest elleni derbire.

Az MTK elleni kijózanító pofont követően a Lokit mindenképpen le kellett győznünk múlt hét szombaton.  Egész egyszerűen nem volt más választásunk.

A srácok összekapták magukat. A találkozó első 15-20 percében komoly nyomást gyakoroltunk a vendégekre. Meg is szereztük a vezetést: Böde csúsztatta Hajnal szögletét a piros-fehérek kapujába.

Sajnos nem sokáig örülhettünk a vezetésünknek, mert pár percre rá egy védelmi kihagyást követően egyenlíteni tudtak a hajdúságiak. A lendületünk az egyenlítő gól után szép lassan megtört. Így egy sovány 1:1-es döntetlennel vonultunk az öltözőbe.

A második játékrészt is határozott, céltudatos játékkal kezdtük, de csak a 63. percben egy remekül eltalált Dilaver bombával szereztük meg a vezetést. Ez a gól átsegített minket a holtponton és Böde másodszor is beköszönt Danilovicsnak. Szerezhettünk volna még legalább két gólt, de nem mentek be a helyzeteink.

NB I, 9. forduló

FTC-DVSC 3-1 (1-1)

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Lovrencsics (Csernik, 79.), Gera, Hajnal (Cukic, 64.), Nagy D. (Gyömbér, 91.) – Djuricin, Böde

DVSC: Danilovic – Völgyi (Ferenczi, 19.), Mészáros, Brkovic, Jovanovic – Tőzsér, Bobko (Sekulic, 77.) – Horváth, Szakály P. (Takács, 68.), Ioan – Könyves

Sárga: Brkovic (12.), Könyves (52.), Nalepa (60.), Tőzsér (68.), Ramírerz (75.), Ferenczi (82.), Horváth (82.)

G.: Böde (14., 66.), Dilaver (63.), ill. Bobko (17.)

Győztünk és ez volt ezen az estén a legfontosabb. No meg az, hogy végre visszataláljunk arra az útra, amelyről egy időre letértünk.

Sokáig nem örülhettünk a győzelemnek, mert szerdán a válogatott mérkőzései miatt előre hozott fordulóban a legnagyobb riválisunkhoz látogattunk.

Előzetesen úgy kalkuláltam, hogy egy döntetlen nem lenne rossz eredmény, főként ha a többi találkozón számunkra kedvező eredmény születik.

Az első játékrészben ügyesen fociztunk, de nem sikerült vezetést szereznünk, kiegyenlített volt a játék képe. Sajnos Böde Daninak egy sérülés miatt el kellett hagynia a pályát még a találkozó elején. Így bevallom férfiasan nem vártam semmi jót a folytatásban.

A második félidőben a hazaiak, némileg meglepően egy  11-esből megszerezték a vezetést.

Fel volt adva a lecke. De a fiúk kitettek magukért. Böde nélkül is pörögtünk, űztük, hajtottuk a piros-kékeket. Végül a 84. percben Marco Djuricin remek találatával ki tudtunk egyenlíteni.

NB I, 10. forduló

Videoton-FTC 1-1 (0-0)

Videoton: Kovácsik – Fiola, Vinicius, Juhász, Stopira – Varga J., Pátkai (Oliveira, 46.) – Géresi, Scepovic, Nego – Lazovic (Feczesin, 77.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Nalepa, Dilaver – Gera, Nagy D. – Varga R. (Ryu, 66.), Hajnal (Csernik, 71.), Djuricin – Böde (Cukic, 13.)

Sárga: Pátkai (3.), Nagy D. (20.), Cukic (29.), Hajnal (43.), Nalepa (66.),

G.: Scepovic (54. – 11-esből), ill. Djuricin (84.)

Jól játszottunk a Debrecen ellen is és a Videoton ellen is. Ez bizakodásra adhat okot a szombati derbi előtt.

A lila-fehérek ellen mindig három esélyes mérkőzéseket vívtunk a történelmünk során. Soha nem számítottak a helyezések, kizárólag a pillanatnyi forma döntötte el a derbik sorsát.

Szombat este sem lesz ez másképpen.

A két csapat 218. bajnoki mérkőzése következik szombaton, a Groupama Arénában.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »