Fradi-Slovan: Döntött az UEFA az FTC büntetéséről

Fradi-Slovan: Döntött az UEFA az FTC büntetéséről

Döntést hozott az UEFA a Ferencváros büntetését illetően a Fradi-Slovan BL-selejtezőn tapasztalt szurkolói kihágások miatt. Ennek értelmében az FTC-t 79.000 eurós bírság kifizetésére és részleges szektorbezárásra kötelezik.

Az UEFA honlapján közzétett információk szerint a pénzbüntetés teljes összege a következőképp tevődik össze:

15.000 euró – a szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt 50.000 euró – a szurkolók által használt pirotechnikai eszközök miatt, tárgyak játéktérre való bedobálása miatt, anyagi károkozás miatt, valamint provokatív hangnemű rigmusok miatt 14.000 euró – nyilvános közlekedőfolyosók lezárása miatt

Hírdetés

A döntés értelmében a Ferencváros következő hazai európai kupameccsén (tehát a Qarabag ellenin) a lelátó egy részét (1000 széket a B-lelátón) le kell zárni, azon UEFA-logós #NoToRacism feliratú táblát kell elhelyezni.

A szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt az FTC nem árusíthat jegyeket a csapat egy jövőbeli idegenbeli európai kupamérkőzésére, de ezt az intézkedést két év próbaidőre felfüggesztették.

Ezen felül a Fradinak 30 napja van arra, hogy felvegye a kapcsolatot a pozsonyi Slovannal a téglamezei stadionban a szurkolói által történt károk rendezése ügyében – az UEFA határozatában 20 tönkretett székre hivatkozik példaként.

nemzetisport.hu 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »