Fővárosi közgyűlés: új trolik jönnek, áttekintik a Sziget sorsát

Fővárosi közgyűlés: új trolik jönnek, áttekintik a Sziget sorsát

A többi között új trolibuszok beszerzéséről, a Sziget fesztiválról és településfejlesztési programokról is döntöttek a képviselők a fővárosi közgyűlés október végi ülésén. 

Új járművek beszerzéséről döntött a fővárosi közgyűlés. Az előterjesztés szerint 2022 végétől alacsonypadlós trolibuszok érkezhetnek Budapestre,

2023 végéig összesen 48 új, Solaris típusú járművet biztosítanak a fővárosi közlekedés számára.

Karácsony Gergely főpolgármester jelezte, a főváros célja az volt, hogy az Európai Fejlesztési Bank hiteléből vásárolják meg a trolibuszokat, de a lehíváshoz a kormány nem járult hozzá, ezért más forrást kerestek a trolik beszerzéséhez. A végül elfogadott módosító javaslat szerint az Európai Beruházási Bank hitelkeretéből finanszíroznánk a beruházást – mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes.

Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere arról beszélt, hogy bár támogatják a trolik beszerzését, de a főváros vezetése ezzel is csak

Hírdetés

növeli Budapest adósságállományát.

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős általános főpolgármester-helyettes szerint a hitelkeret biztonságot adhat a fővárosi beruházásoknak.

Sziget, területfejlesztés

A képviselők határoztak a Sziget fesztiválról is, amelynek szervezőivel nem 10, hanem 5+5 évre kötnének megállapodást. Az első öt év letelte előtt megvizsgálják, hogy teljesültek-e a vállalások, például a zajhatárok betartása, és ha igen, akkor elkezdik tárgyalást az 5 éves hosszabbításról.

Döntöttek az Integrált Területi Programról szóló javaslatról is, amelynek a keretében a főváros 60+26 milliárd forint támogatást vehet fel az Európai Uniótól infrastruktúrafejlesztésre és szociális programokra.

Budapest vezetése ebből a többi között felállítja a Lakásügynökséget, végrehajtja az Egészséges utcák programot,

amiben kerületi zöldfelület-fejlesztések, közparkfelújítások vannak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »