Fotóval bizonygatják Rogán elfoglaltságát

Fotóval bizonygatják Rogán elfoglaltságát

Nemcsak Münchenben, Nürnbergben is járt Rogán Antal. Fotóval bizonygatja a politikus pénteki elfoglaltságát a miniszterelnöki kabinetiroda. Rogán Antal ugyanis erre hivatkozva nem jelent meg a Portik Tamással való szembesítésen, ahol a Prisztás-gyilkosságért elítélt férfi azt mondta, személyesen adott át 10 millió forintnyi eurót a fideszes politikusnak. A DK szerint Rogán Antalnak ki kell állnia a nyilvánosság elé. Egy másik baloldali kispárt pedig azt mondja: Rogán Antal azért nem jelent meg az általa indított tárgyaláson, mert fontosabb neki a futball-Eb.

Hírdetés

Rogán Antal távolmaradását a Miniszerelnöki Kabinetiroda azzal indokolta, hogy a miniszter háttérbeszélgetést tartott és interjút adott a Bild újságíróinak. Bár az MNO-nak erről a lapnál azt mondták, hogy nem tudnak semmilyen találkozóról, a kabinetiroda később azt is közölte, hogy az interjú a lap hétfői számában jelenik meg.  Fotóval is bizonygatták Rogán Antal németországi elfoglaltságát, eszerint a fideszes politikus pénteken a bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is találkozott Nürnbergben. „A DK szerint Rogán Antalnak kutya kötelessége az ország közvéleménye elé állni, és elmagyarázni, hogy mit miért mondott Portik Tamás. Ha annak csak a fele igaz, amit az Orbán-kormány propagandaminiszteréről állítanak, akkor is súlyos bűncselekmények történtek. A legfőbb ügyésznek azonnal ki kell vizsgáltatnia ezt az ügyet, és meg kell néznie Rogán Antal, Habony Árpád és az összes többi kormányzati szereplő felelősségét ebben az ügyben” – nyilatkozta Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

Az Együtt szerint Rogán Antal azért nem jelent meg az általa indított tárgyaláson, mert fontosabb neki a futball-Eb.

A Jobbik rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását kezdeményezi Portik Tamás állításai miatt, de az ellenzéki párt egy vizsgálóbizottság felállítását is javasolja az ügyben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »