Fosztogatnak az idegen betolakodók, tehetetlenek a magyar gazdák – ezt hozta a multikultúra

Leszedik az őszibarackot, az almát, és megrongálják a fákat. A félérett kukoricát is elviszik megsütni, a krumplit is felszedik. Sőt: samponnal mosakszanak a halastóban. A károsult termelők tehetetlenek a bevándorlókkal szemben. Van olyan ültetvénytulajdonos, aki már nem is gondozza a földjét, nem látja értelmét, mert a termést a mind leszedik a kontinensfoglalók.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az egyik termelő arról beszélt, hogy a migránsok még tavasszal egy egész sor meggyfáját kitörték és eltüzelték: a 72-ből negyvenet. Most az őszibarack érik. Évente 2,5 tonna gyümölcsöt szokott eladni, de most úgy néz ki, hogy még a családnak sem tud hazavinni – írja a Híradó.

Egy asszony azt is elmondta, retteg egyedül lenni a gyümölcsösben, ahol minden nap megfordulnak a betolakodók. Ha meghallja, hogy jönnek, zörögni kezd a vödörrel. Otthagyják a ruháikat, a szemetet. Eddig még nem bántották, de a károkat még nem tudta felbecsülni.

A horgosi helyi közösségbe folyamatosan érkeznek a kárbejelentések. A feljelentéseket továbbítják a csőszszolgálatnak, azok a helyszínen felmérik a károkat, fotókat készítenek, és továbbítják a Menekültügyi Főbiztosságnak a kártérítési igényeket.

A Horgos-környéki gazdák elkeseredettek. Úgy érzik, termésük a migránsok szabad prédája lett. Mint mondják, mindenképpen kérnek kártérítést, de egyáltalán nem bíznak benne, hogy azt valaha meg is kapják.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »