Forradalmasítja a vezeték nélküli töltést az LG fejlesztése

Forradalmasítja a vezeték nélküli töltést az LG fejlesztése

Vége a csigatempónak: az új 15 wattos technika ötször olyan gyors, mint a jelenlegi 5 wattosok.

Képzeljük el, hogy a lemerült okostelefonunk csak belerakjuk egy vezeték nélküli bölcsőbe, és harminc perc alatt félig feltöltődik az akku. Mindez ha nem is az idén, de már az egész közeli jövőben megvalósulhat, ugyanis az LG leányvállalata, az LG Innotek egy olyan 15 wattos vezeték nélküli töltőmodult fejlesztett ki, amely háromszor olyan gyorsan dolgozik, mint a jelenlegi 5 wattos vezeték nélküli megoldások.

Az LG Innotek szerint a fejlesztés teljes mértékben a World Wireless Power Consortium és az AirFuel Alliance szabványaihoz igazodik, így biztos, hogy a végtermék minden támogatott okostelefonnal kompatibilis lesz.

A vezeték nélküli töltés hatékonyságban valószínűleg soha nem fogja utolérni a vezetékes technikát, ilyesmit tehát az LG Innotek fejlesztésétől sem várhatunk. Viszont a megnövekedett sebesség örömteli hír minden olyan okostelefon-rajongónak, aki egyszer is belekóstolt a vezeték nélküli töltés örömeibe — innen ugyanis nehéz visszalépni a kőkorszakinak tűnő madzagos megoldáshoz.

computerworld.hu


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »