Forog az Aranyélet második évada – az alkotók szerint még több lesz benne a dráma

Zajlanak az Aranyélet második évadának forgatási munkálatai, ősszel már biztosan láthatjuk a képernyőn az HBO és a közelmúlt egyik legsikeresebb magyar gyártású sorozatát – még több váratlan fordulattal. Az új évadban minden főbb szereplő visszatér, de senki sem lesz ugyanaz, mint volt a sorozat kezdetén volt. A készítők még több izgalmat, még több drámát ígérnek – írja az HBO csapata a hozzánk eljuttatott közleményben.

Az Aranyélet első évadának végére a történet középpontjában álló Miklósi család feje, Attila (Thuróczy Szabolcs) megízlelte a tisztességes élet fanyar ízét, miközben felesége, Janka (Ónodi Eszter) a könnyebb boldogulás reményében maga mögött hagyta a család romjait. A felhalmozott rossz döntésekért a gyerekek, Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó) is súlyos árat fizettek. Az új évad legfontosabb kérdései így: milyen váratlan következményei vannak a múltbéli tetteknek, és kitart-e a család a megváltozott körülmények ellenére egymás mellett. 
Kiderül néhány izgalmas előzmény is
Az új szezonban egy régi barát (Végh Zsolt) feltűnése kavarja fel az amúgy is csak látszólagos nyugalmat. Végre bepillantást nyerünk a Janka-Attila-Hollós hármas múltjába is: a sorozat visszarepít a rendszerváltás utáni optimista időszakba, amikor mindenki a vagyonszerzés új, kiaknázatlan lehetőségeit és a kiskapukat kezdte keresni. Már az első évadban betekintést nyertünk a főszereplők egymáshoz fűződő árnyalt, bensőséges viszonyaiba. Az új évadban még fontosabb szerepet játszik, hogyan alakulnak ezek a kötődések. 
 
A karakterek ifjúkori énjeit újonnan érkező színészek formálják meg: az ifjú Attilát Ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, Jankát Kiss Andrea, Hollós Endre (Anger Zsolt) bőrébe pedig néhány epizód erejéig Kovács Tamás bújik; az új szereplők minivideókon már be is mutatkoztak:

Szeretik a magyarok a jó magyar sorozatokat
Emberemlékezet óta nem készült az Aranyélet minőségét akár csak megközelítő sorozat sem Magyarországon, így az első évad egyöntetű pozitív fogadtatásban részesült. A nézők, az újságírók és a kritikusok egyaránt elismerően nyilatkoztak az krimielemekkel fűszerezett családi drámáról. 
 
Úgy tűnik, az Aranyélet több tekintetben is átformálta a tartalomfogyasztási szokásokat Magyarországon. A tévénézőkben nemcsak, hogy felerősödött az igény magyar, prémium sorozatok iránt, de az Aranyélet sokrétű műfajához hasonló produkciók is népszerűbbek már, mint korábban. Ráadásul egyre inkább szeretjük mindezt online felületről elérni. Ezek a tényezők pedig az olyan sorozatok nézettségét is növelte az HBO GO-n – az HBO online videótárában -, mint a True Detective, a Bakelit, vagy az HBO Románia saját gyártású drámája, az Árnyak.
 
Az HBO GO adatai alapján a legtöbb néző 2015-ben az Aranyélet első epizódjára volt kíváncsi, felülmúlva még a Trónok harca nézettségét is.
A siker nem állt meg az országhatárnál
Az Aranyélet premierjéről még a Hollywood Reporter is beszámolt. A produkció számos hazai és nemzetközi elismerést gyűjtött be: promóciós videóit két kategóriában is díjazták a tavalyi Kreatív Craft Awardon, nyert az Aranyszem Operatőr Fesztiválon, idén márciusban pedig három arany és két ezüst szobrot hozott haza Barcelonából, a PromaxBDA európai tévés szakmai gáláról. A sorozat elnyerte a Televíziós Újságírók Díját, és Ónodi Esztert a legjobb női főszereplőnek választotta a hazai újságíró szakma. 
 
Az Aranyélet már Csehországban és Lengyelországban is látható. A második évad várhatóan újabb mérföldköve lesz az HBO azon törekvésének, hogy helyi viszonylatokban is meghatározó, minőségi saját tartalmat állítson elő a nézők számára. Íme a teaser:

Az Aranyélet 2. évada idén ősszel érkezik az HBO-ra és az HBO GO-ra, és ha valaki lemaradt volna, az első évad első epizódja itt tekinthető meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »