Forma-1: itt a 2019-es fizetési lista

Forma-1: itt a 2019-es fizetési lista

Megjelent a Forma-1-es pilóták idei fizetési listája, amely persze nem hivatalos, értesülések és becslések alapján készült el, de mégis támpontot adhat a világbajnoki mezőnyön belüli rangsorhoz. A legjobban fizetett versenyző továbbra is az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, aki 57 millió dollárt (16 milliárd forint) kap a Mercedestől. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel évi 45 millió dollárt (12,5 milliárd forint) ér meg a Ferrarinak. Ők ketten kimagaslanak a mezőnyből – már ami a fizetéseket illeti: a maradék 18 pilóta összesen keres 65 millió dollárt.

Hírdetés

A Renault-hoz szerződő Daniel Ricciardo felugrott a képzeletbeli dobogóra azzal, hogy már 17 millió dollárt keres (4,7 milliárd forint), jelentősen többet, mint a negyedik helyre visszacsúszó Max Verstappen (13,5 millió dollár). Jelentősen kevesebbet keres majd a Ferraritól a Sauberhez távozó Kimi Räikkönen, igaz, a helyére beülő Ferrari újonc, Charles Leclerc még kevesebbet, 3,5 millió dollárt kap majd.

Az újoncok között Robert Kubica keres majd a legjobban, de ő valójában visszatérő a Forma-1-ben, a lista végén viszont a tényleg most kezdő Toro Rosso-pilóta, Alexander Albon áll 170 ezer dollárral.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »