Forgalomelterelés Bátkánál – nagy a felháborodás a nép között Gömörben. Útlezárást tartanak

Forgalomelterelés Bátkánál – nagy a felháborodás a nép között Gömörben. Útlezárást tartanak

Mottó: „Nem vagyunk másodrendű állampolgárok.”

 

Az R2-es főközlekedési út 4,5 kilométeres szakasza Bátka után Tornalja felé javításra szorul. Ki kell cserélni az útburkolatot, szélesíteni kell az útszakaszt, meg kell erősíteni két hidat.

 

Mi a helyzet Bátkánál?

A kivitelező a munkákat márciusban kezdte meg. Álláspontja szerint a kivitelezési munkálatok elvégzése alatt 4 hónapra le kell zárni az útszakaszt a forgalom elől, tehát a szokásos gépjármű forgalom elkerülő útra kell, hogy terelődjön. Az illetékes hatóságok a szakasz lezárását és az elterelő utat a múlt héten jelölték ki. A forgalom most Bátka és Tornalja között a Bátka-Rimaszécs-Szentkirály- Tornalja útvonalra került, amelyet alacsonyabbrendű utak képeznek.

Nagy a felháborodás!

 

„Ennek így semmi értelme! A felvétel a mai nap készült 15 órakor. A munkaterületen senki nem dolgozik. Az elkerülőszakaszon Bátkában forgalomszámlálást végeztünk a munkatársakkal, melynek az eredménye napi 1456 tehergépjármű és 2997 személygépjármű. Csütörtökön csatlakozunk a forgalomlezáráshoz Radnóton, valamint felszólítjuk a Közlekedésügyi Minisztériumot, hogy kötelezze a kivitelezőt a munkálatok mielőbbi elvégzésére.”

– reagált az érintett település, Bátka polgármestere a döntésre a falu közösségi oldalán.

Csatolmányként egy kép látható a mukaterületről, amely érzékelhetővé teszi a felháborodást, amely még ebben a viszonylag visszafogott szövegben is megtalálható.

 

„Számítottunk mi erre, de hogy ez a helyzet egész télen fog tartani az felháborító”

Hírdetés

– mondta Kovács Iván Abafaláról.

„Mi lesz itt? Állandóan a kamionok sivítását kell hallgatnunk, még éjszaka is. Ezek a veszélyes kanyarokban se lassítanak, méghozzá ott, ahol már halálos balesetek voltak, mint például Rimaszécsen, vagy itt nálunk Abafalán is. Jön az ősz, jön a tél. Itt valamit csinálni kell, ez így nem mehet!”  

– tette hozzá.

 

Bari Aladár, Radnót polgármestere szerint őket is nagymértékben érinti a forgalomelterelés.

 

„Nálunk a községen teljes hosszában keresztülvezet a Bátka-Rimaszécs III. kategóriájú közút. Járdáink nincsenek, az intézményeink, ú.m. az iskola, óvoda, községháza a közút mellett vannak, így az emberek azon közlekednek. Eddig is veszélyes volt a helyzet, de el se tudom képzelni, így mi lesz velünk. Ez az akció nagyon rosszul volt előkészítve. A járművek nem tartják be a 30 km/ó sebességkorlátozást, sőt éjszaka dudálva száguldanak végig a falun, nehogy kiszaladjon eléjük valaki. Az egyik polgárunk éppen most jött panasszal, hogy a tavaly javított háza repedezik. A közutat is nemrégiben aszfaltoztatta a megye, már megrepedeztek a szélek több helyen”

– mondja Bari.

 

„Holnapra figyelemfelkeltő útlezárást hirdettünk az Aliancia-Szövetség megyei képviselőivel együtt, 10 órakor itt Radnóton. Ezúton is kérem az érintett polgárokat, jöjjenek el minél nagyobb számban az akciónkra, hogy kellő nyomatékkal szerezhessünk érvényt az igazunknak. Mi itt a Rimaszombati járás déli részén nem lehetünk másodrendűek, ugyanolyan állampolgárok vagyunk, mint bárki más az országban.”

 

– tette hozzá.

 

Mi a fölháborító az egészben?

A témában csütörtökön, délelőtt 10-11 óra között a Besztercebányai megyei képviselők és a környező falvak polgármesterei Nemesradnótnál útlezárásos tiltakozást szerveznek.

 

Mede Géza


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »