Forgalmas fővárosi helyeken változik a közlekedés

Forgalmas fővárosi helyeken változik a közlekedés

A 3-as metró felújítása miatt lesznek sávlezárások.

A 3-as metróvonal felújítása miatt a napokban sávlezárásokra kell számítani a fővárosi Róbert Károly körúton és a Váci úton, valamint útszűkületre az Üllői út és a Szentkirályi utca csomópontjában – közölte a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A két társaság közös közleményében emlékeztettek arra, hogy május 13-ig több ütemben a Váci út és a Petneházy utca, a Váci út és a Róbert Károly körút, valamint az Üllői út és a Szentkirályi utca csomópontjában útszűkületek, időszakos sávlezárások és forgalomterelések lesznek, mert a metró felszíni autóbuszos pótlásához szükséges infrastruktúrát építik ki.

Hírdetés

Mint írták, keddig a Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányából a Váci úti kereszteződés előtt egy rövid szakaszon időszakosan megszűnik a belső, egyenesen haladó sáv forgalma.

Szerdától szombatig az Üllői út és a Szentkirályi utca csomópontjában sebességkorlátozásra, sávelhúzásra és útszűkületre kell számítani.

Csütörtök este 9 órától péntek hajnali 5 óráig a Róbert Károly körúton az Árpád híd irányából megszűnik a jobbra kanyarodás a belváros felé, a Váci úton. A Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból időszakos jelleggel csak egy sáv lesz járható. Továbbá a Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányában a Váci úti kereszteződés után egy rövid szakaszon időszakosan csak a belső, egyenesen haladó sávon lehet közlekedni.

Közölték, a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomás májusi forgalomba helyezése után a metrópótlást a Göncz Árpád városközpont-Kálvin tér útvonalra helyezik át.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »