Fordulat jöhet, adócsökkentéssel rajtol a következő év

Fordulat jöhet, adócsökkentéssel rajtol a következő év

Sokak számára válhat vonzóbbá az önkéntes nyugdíjpénztárakban és egészségpénztárakban való takarékoskodás jövőre, miután mérséklődik a béren kívüli juttatások közé tartozó pénztári megoldásokhoz adható támogatások adókulcsa – mondta a vg.hu-nak dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke. Beszélt arról is, hogy nem lehet elég korán kezdeni a pénztári megtakarítást és az öngondoskodást. Valamint ismertetett egy új megoldást, amely révén, ha életbe lép, akkor a jelenlegi adókedvezmény mellett újabb extra adókedvezményt kaphatnának a takarékoskodók.

Fókuszba kerültek a pénztárak decemberben. Egyrészt az év vége kiemelten fontos időszak az adókedvezmények kihasználása miatt, másrészt kedvező változást hoz az új év a béren kívüli juttatásoknál.

Kétségtelenül befizetési hajrá van decemberben. Akik az öngondoskodás egyik legjobb alternatíváját jelentő önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári megtakarítással alapoznák meg a jövőjüket, azoknak érdemes az év végéig befizetniük pénztári számlájukra.

Így tudják ugyanis érvényesíteni az egyéni befizetések után járó 20 százalékos, évente maximum 150 ezer forintos kedvezményt.

Január 1-jétől pedig fontos és előnyös változás jön. Bizonyos béren kívüli juttatások adókulcsa 2018-tól közel három százalékkal csökken. Az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári tagsághoz adható munkáltatói hozzájárulás adóterhelése az idei közel 44 százalékról 40,71 százalékra mérséklődik. Ez mindenképpen kedvező, mivel a munkáltatói befizetések 2017-ben az egészségpénztáraknál komolyan csökkentek, az önkéntes nyugdíjpénztáraknál pedig csak minimálisan emelkedtek, lényegében stagnáltak. Az adócsökkentés hatására reményeink szerint újra népszerűbbé váló pénztári juttatás nagyon sok munkavállalót érinthet, aki a munkáltató segítsége nélkül anyagi okokból nem vagy nem feltétlenül tud takarékoskodni a pénztárakon keresztül. Persze a munkáltatók számára is fontos a kedvezőbb adókörnyezet.

Vagyis?

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége az adócsökkentés apropóján decemberben készíttetett egy felmérést, amely többek között azt vizsgálta, hogy a munkáltatók milyen szempontok alapján döntenek a béren kívüli juttatásokról, ezen belül például az alkalmazottak pénztári tagságához adható hozzájárulásokról. A válaszokból kiderül, hogy a munkáltatók 30 százalékos súllyal veszik figyelembe a mindenkori adókörnyezetet, amikor a béren kívüli juttatásokról döntenek.

Abban bízunk, hogy az adóterhelés csökkentése ösztönzést ad a munkáltatóknak, hogy 2018-ban fokozottabban támogassák a dolgozók pénztári tagságát. Ráadásul

Ne feledjük, aki munkáltatóként nem tesz mást, mint változatlanul hagyja az idei bruttó juttatási keretet, jövőre az így is havonta akár több ezer forinttal többet tud adni dolgozóinak.

A béren kívüli juttatásoknak milyen a megítélése a munkáltatók szemszögéből?

A munkaadók nagy része, 61 százaléka szerint mind a toborzásnál, mind a dolgozók megtartásánál szerepe van a béren kívüli juttatásoknak. A multinacionális cégek és nagyvállalatok 74 százaléka volt ugyanezen a véleményen. Ez egyértelműen mutatja, hogy

a fizetések mellett a béren kívüli juttatások, így például a pénztári tagsághoz adható hozzájárulások is szerepet játszanak a dolgozók megtartásában.

Ez manapság nem mellékes, ugyanis egyre több ágazatban jelent problémát a munkaerőhiány, amely együtt jár azzal is, hogy a cégek egymástól igyekeznek elcsábítani az alkalmazottakat.

A munkavállalók teljes – 4 milliós – táborához képest még mindig kevesen vannak a pénztártagok?

Jelenleg 1 millióan takarékoskodnak ma Magyarországon az önkéntes nyugdíjpénztárakban és további 1 millióan az egészség- és önsegélyező pénztárakban, így valóban bőven van tér a növekedésre. Az ÖPOSZ a Századvég Gazdaságkutatóval közösen kidolgozott egy javaslatot, amely a munkáltatók és a munkavállalók közös szerepvállalásával és egy extra adókedvezmény bevezetésével tenné vonzóbbá a pénztári megtakarításokat.

Lényeges eleme a javaslatnak, hogy az egyéni befizetésekre járó 20 százalékos, évi maximum 150 ezer forintos jelenlegi adó-visszatérítés megmarad, ehhez jönne pluszba a munkáltatótól kapott támogatás utáni kedvezmény. Ha a javaslatot a kormány a pénzügyi tudatosságot erősítő stratégia keretében jóváhagyja, akkor ez a megoldás jelentős növekedést hozhatna a pénztári szektorban. Másik oldalról, sokkal több munkavállaló kezdhetné meg a takarékoskodást a pénztárakon keresztül, így biztosítva az egészségét és a biztosabb anyagi helyzetet nyugdíjas korára.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »