Fontosabb a biztonság, mint a szolidaritás

Nem a szolidaritás a legfontosabb, hanem a biztonság – reagált Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna keddi adásában Jean-Claude Juncker előző napi lapinterjújára. Bakondi György az őszi időszak egyik nagy kérdésének nevezte, hogy történik-e változás az Európai Unió álláspontjában. Szerinte erre van esély, amelyet azzal indokolt, hogy egyre több ország kezdett határőrizeti tevékenységet.

Az Európai Bizottság elnöke egy német lapinterjúban a kvótaszabályozásról azt mondta, hogy az a szolidaritás elvén alapul, azt szolgálja, hogy a Földközi-tengernél fekvő tagállamok ne maradjanak magukra a menekültdrámával, és a bizottság a szerződések őreként köteles gondoskodni a hatályos uniós jogszabályok érvényesítéséről.

A főtanácsadó a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában felidézte, hogy Magyarország újszerű megoldásokat alkalmaz az illegális bevándorlás megfékezésére, ezek közé tartozik a műszaki akadályrendszer, amely nélkül
nem lehetne feltartóztatni az emberáradatot, de ide sorolhatóak a jogszabály-módosítások, továbbá a katonák és rendőrök jelenléte a határ mentén.”

Bakondi György az őszi időszak egyik nagy kérdésének nevezte, hogy történik-e változás az Európai Unió álláspontjában. Szerinte erre van esély, amelyet azzal indokolt, hogy egyre több ország kezdett határőrizeti tevékenységet.

(MTI)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »