Fontos szabályok változnak a labdarúgásban

Fontos módosítást fogadott el többek között a kezezésre vonatkozóan is a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB, amely a skóciai Aberdeenben ülésezett.

A kézzel elért gólok a jövőben nem érvényesek függetlenül attól, hogy a játékos véletlenül ért-e a labdához vagy sem. Ugyanez vonatkozik azokra a találatokra, amelyek vétlen kezezéssel induló támadásból születnek.

Ezek a szabálymódosítások korlátozzák a játékvezetők mérlegelési jogkörét, egyben megkönnyítik a munkájukat – közölte szombati ülése után az IFAB.

Hírdetés

Arról is döntés született, hogy a támadó csapat játékosai a következő szezontól nem állhatnak be a sorfalba a szabadrúgásoknál. A cseréknél a lecserélt játékosoknak az oldalvonal legközelebbi részén kell elhagyniuk a pályát. Amikor a bírókat érinti a labda, akkor játékvezetői labdával folytatódik a játék, a 11-eseknél pedig a kapusoknak már csak az egyik lábukkal kell érinteniük a gólvonalat.

epa07322795 Bremen players (L) argue with referee Markus Schmidt (C) as Frankfurt's Sebastien Haller (2-R) celebrates with his teammates after scoring the 2-2 equalizer from the penalty spot during the German Bundesliga soccer match between SV Werder Bremen and Eintracht Frankfurt in Bremen, Germany, 26 January 2019.  EPA/DAVID HECKER CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

A szubjektív döntések színessége helyett sok kérdés feketébbé és fehérebbé válik a játékvezetők tevékenységével kapcsolatban (fotó: EPA/DAVID HECKER CONDITIONS)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »