Fontos mérföldkőhöz érkezett a KFC – Folytatódhatnak a komáromi stadionépítés előkészületei

Fontos mérföldkőhöz érkezett a KFC – Folytatódhatnak a komáromi stadionépítés előkészületei

Folytatódhatnak a komáromi futballstadion érdemi előkészületei, miután a KFC futballklub és a városvezetés aláírta az ehhez szükséges szerződésmódosítást. Ezzel – papíron legalábbis – mindenképp sikerült áttörést elérni a stadionépítést eddig hátráltató tényezők problémájában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem ment minden flottul a stadionfelújítás körül, és a klub szándékos hátráltatással vádolta meg a város vezetését. Az augusztusi testületi ülésen elfogadott határozat által kikötött szerződésmódosítást a KFC nem volt hajlandó aláírni, mivelhogy annak tartalma nem volt összeegyeztethető a klub alapszabályával.

A felek egymást vádolták a korábbi megállapodások felrúgásával. Ez az állapot egy hónapig húzódott, aztán jött a szeptember 17-i testületi ülés, amely a korábbitól jóval konstruktívabb hangnemben zajlott. (Aznap került sor egyébként, még a testületi ülés előtt, az új Monostori-híd átadására, amelyen Orbán Viktor magyar kormányfő, Igor Matovič szlovák miniszterelnök és Boris Kollár házelnök is részt vett.)

Az új határozat értelmében átírt szerződésmódosítás a klub számára teljességgel elfogadható volt. Ha nem is olyan formában, ahogy azt eredetileg tervezte, a város vezetése is kapott garanciát arra, hogy egy delegáltja mindig helyet kapjon a KFC vezetőségében a következő 20 évben.

Így a klub és a város között húzódó vitás ügyek végére is pont kerülhetett: aláírásra került az eddig halogatott bontási engedély (egy fabarakk kapcsán) és a klub éves sporttámogatásáról szóló szerződés is – a KFC korábban sérelmezte, hogy a város visszatartja a támogatási összeget a stadion körüli kötélhúzásra hivatkozva.

Hírdetés

Komáromi futballstadion – A város szándékosan hátráltatja a felújítás megkezdését?

Érdemes kiemelni Andruskó Imre képviselő észrevételeit, akit a KFC és a stadionfelújítás kapcsán aligha lehet elfogultsággal vádolni. Andruskó ugyanis 2018-ban egyike volt azoknak, akik szkeptikusan álltak hozzá az egész projekthez, ám végül támogatta a beruházás megvalósulását lehetővé tevő akkori határozatot. A legutóbbi két testületi ülésen viszont már a beruházás mellett érvelt, jelezve, hogy ha két éve a testület rábólintott a stadionfelújításra, ideje lenne haladni a témában.

Hangsúlyozta azt is, hogy bár a város elkötelezte magát, hogy a következő 20 évben évi 205 ezer euróval támogatja majd a stadion rezsiköltségeit, a beruházás több millió euróval növeli a város tulajdonának értékét, amellyel együtt 300-400 ezer eurós értékcsökkenési leírás javítja majd a város könyvelési kondícióját. Ezt az összeget „viszonozza” a város évi 205 ezer euróval.

Áttörés születhet a komáromi stadion ügyében

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »