Folytatódtak a harcok Aleppóban

Péntekre virradóra ismét több tucat légi csapás érte a szíriai Aleppó ellenzéki fegyveresek ellenőrzése alatt álló részét – közölte a londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező szervezet szerint a város déli és északi peremén is harcok folynak a kormányerők és a felkelők csapatai között.

„A csapások intenzitása azt bizonyítja, hogy az oroszok eldöntötték: bármi áron beveszik Kelet-Aleppót” – húzta alá az OSDH igazgatója, Rámi Abdar-Rahmán. Oroszország csütörtökön tudatta: garantálja a biztonságos elvonulás lehetőségét a lázadóknak.

Az Aleppói Médiaközpont nevű aktivistaközösség számos halálos áldozatról számolt be. Az OSDH legutóbb szerdán adott számot a halottak számáról. Szerintük az orosz–amerikai megállapodással kieszközölt tűzszünet szeptember 19-ei összeomlása óta Aleppóban 358 civil vesztette életét. Az ENSZ szerint több mint 100 gyerek is van a halottak között. A város ostromlott részén továbbra is körülbelül 250 ezer ember él.

Az ENSZ szerint a szíriai konfliktus 2011-es kezdete óta a harcok több mint 300 ezer ember halálát okozták, és 13,5 millió ember, köztük 6 millió gyerek szorul humanitárius segítségre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »