Folytatódott a magyar–magyar egyeztetés

Az Összefogás mozgalom szervezésében folytatódott a magyar pártok és mozgalmak, valamint a civil szervezetek egyeztetése. A felek az új helyzetre való tekintettel – mint az MKP OT hétvégi döntése, valamint a nyilvánosságra került korrupciós felvételek – ismét megerősítették korábbi prioritásukat, hogy minden tárgyaló fél a kormányváltásban, főként a Smer leváltásában érdekelt.

Az Összefogás, az MKP és a Magyar Fórum delegációjának képviselői kifejtették, pártjuk csak olyan választási összefogásban érdekelt, amelyben a kormányváltás megvalósítható.

Hírdetés

Ezek a kormányváltás mellett a következők: közigazgatási reform, a magyar nyelv regionális hivatalos nyelvként való elismerése, oktatási és kulturális önrendelkezés, a kettős állampolgárság visszaállítása, a nemzeti kisebbségek és leszakadó régiók pozitív diszkriminációja, a rendőrség és az ügyészség rendszerszintű átalakítása, valamint a választási együttműködés transzparens kommunikációja.

„Örülök neki, hogy előrébb tudtunk lépni, és a kormányváltás mellett a magyarságot érintő prioritásokról is megegyeztünk. Ezeket a pontokat a felek attól függetlenül vállalták, hogy milyen formában válik valóra a közös lista. Ez fontos jelzés a választók felé, akik a fenti prioritások kapcsán a jövőben elszámoltathatják a pártokat” – fejtette ki Mózes Szabolcs, az Összefogás mozgalom előkészítő bizottságának megbízottja.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »