Folytatódó Covid-szűrés a Komáromi járásban: Karván nőnapi hangulatban

Folytatódó Covid-szűrés a Komáromi járásban: Karván nőnapi hangulatban

A Komáromi járás több településén március első szombatján is az önkormányzat égisze alatt folyt a lakosság tömeges Covid-19 szűrése. A nyilvánosságra került 0 és 0,81 százalék közti eredmények sehol sem tanúskodnak kiugróan magas pozitivitásról. Karván a nemzetközi nőnap alkalmából egy-egy szál szekfűvel is kedveskedtek a tesztelésen résztvevő hölgyeknek.

szombaton 6672-en teszteltették magukat az önkormányzat által biztosított mintavételi pontokon, vasárnap pedig folytatódik a szűrés.

Az összes eddig levett minta közül 35 lett pozitív, ami 0,52 százalékos fertőzöttségi szintet jelent.

Egy héttel korábban a következő eredmény született: 6356/71/1,11 százalék, tehát e részeredmény szerint javulás történt. A járási székhelyen hétközben a kórházban, a Semmelweis Egészségközpontban és a Komáromi Területi Közegészségügyi Hivatalban is szűrnek.

A járás további városaiban: Ógyallán, Gútán és Naszvadon már csak az állandó mintavételi pontokon szűrnek, hétvégi önkormányzati tesztelésekre nem kerül sor.

minden alkalommal zeneszó fogadja a tesztelésre érkezőket. Sőt, míg a községi önkormányzat Bálint napkor csoki szívekkel,

tegnap, a nemzetközi nőnapra hangolódva egy-egy szál szekfűvel kedveskedett a mintavételen résztvevő hölgyeknek.

Hírdetés

Duka Gábor polgármester a Ma7-nek elmondta: ekképp próbáltak némi ünnepi hangulatot csempészni a csöppet sem szívderítő hétvégi programba.

Elárulta: húsvétkor a szokásos locsolkodást mellőzni kényszerülő férfiakat kárpótolják majd valamiképp.

Az egy héttel ezelőtti 381/2/0,52 eredményük ez alkalommal 391/1/0,28-ra javult – talán éppen a pozitív hozzáállásuknak is köszönhetően.

március 6-án 440-en mentek el a tesztelésre, s egyetlen pozitív eset sem derült ki, egy héttel ezelőtt 411 mintát vettek le, amiből 4 lett pozitív, s az akkor 0,97 százalékos fertőzöttséget jelentett.

is van minek örülni, hiszen 241 tesztből egy sem lett pozitív. Egy héttel ezelőtt 227-en teszteltették magukat, s akkor sem derült ki pozitív eset. Ráadásul a helyi lakosok finomságokkal édesítették meg a tesztelő csapat óráit.

Az előzőleg kiugró pozitivitás 1,70 százalékról a múlt héten 1,02-ra csökkent, miközben a korábbi 528 résztvevő/9 pozitív eset 489/5-re változott. Március 6-án 529 mintavételből 2 lett pozitív, ami csupán 0,37 százalékos fertőzöttségnek minősül.

egy héttel ezelőtt a 1356 tesztelt személy közül 8 lett pozitív, ami 0,59 százalékos pozitivitást jelentett. E hét végén 3 napig folyik a mintavétel. Eddig az alábbi eredmények születtek: pénteken: 442/4, szombaton 582/2, ami összességében a múlt hetihez hasonló, vagyis 0,58 százalékos fertőzöttségnek számít.

az előző hetekben stagnált a helyzet, vagyis ott a korábbi 736/2/0,27 helyett múlt héten 729/2/0,27 végeredménnyel szembesültek. Újabban pedig a következő eredmény született: 755/5/0,66, ami némi romlást jelent. Külön említést érdemel azonban Kociha Pál, helyi lakos gesztusa, aki a tesztelő csapat valamennyi tagjának ingyenes autótisztítást ajánlott fel a Teppelés Tipp-Tepp autó- és kárpittisztítójában.

Bár az immár 7. önkormányzati tesztelési forduló eredménye 367/3/ 0,81 lett, s az némileg rosszabb az előző heti 357/1/0,28 eredménynél, pár helyi lakos ez alkalommal is finomságokkal halmozta el a szombatjukat szűréssel töltő mintavevő csapatot. Így keserű szájízről ott sem volt szó. Az éppen aktuális eredményeket ugyanis az is befolyásolja, hogy az adott helységben korábban már hányan voltak Covid-19 fertőzöttek, s ők éppen odahaza lábadoznak, vagy ellenanyag birtokában a továbbiakban már nem teszteltetik magukat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »