Folytatódik az üzengetés az ellenzéki előválasztáson

Puzsér Róbert egy közösségi oldalon ismét bírálta Karácsony Gergelyt és Horváth Csabát is, akit „egy gerinctelen, rossz képességű világnyomorultjának” nevezte. Az MSZP és a Párbeszéd jelöltjei egymást is kritizálják, miközben az együttműködést hangsúlyozzák. Elemzők szerint kevés az esély arra, hogy a főpolgármester-jelölti poszton egység lesz az ellenzéki oldalon.

„Csak egy jelölt maradhat” – hangoztatta Karácsony Gergely csütörtökön a baloldali előválasztás kapcsán. A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje arról próbálta meggyőzni az újságírókat, hogy az indulók között nincs konfliktus. Néhány napja viszont még bírálta vetélytársát az ATV műsorában. A jelenlegi és leendő jelöltek az egységet hirdető nyilatkozatok ellenére folyamatosan támadják egymást.

A szocialista Horváth Csaba az LMP által támogatott Puzsér Róbertet vette célkeresztbe. Igaz, a publicista sem őt, sem Karácsony Gergelyt nem kímélte. Karácsony Gergelynek például azt rótta fel Puzsér Róbert, hogy Gyurcsány Ferenc és a DK támogatását is élvezi.

Hírdetés

Horváth Csabát pedig egy „senkiből lett címzetes senkinek nevezte” és azt írta, „Karácsony Gergelynek méltó szövetségese lesz októberig Horváth Csaba, egy igazán gerinctelen, rossz képességű és agresszív világ nyomorultja, akivel bizonyára nyerő párost alkotnak majd.”

Az LMP szerint Puzsér Róbert a nyers üzengetés ellenére is le fogja győzni nyáron a baloldal jelöltjét.

Az MSZP viszont azt szeretné, ha nem is lenne szükség második fordulóra. Molnár Zsolt budapesti elnök szerint ők mindenkit támogatnak, de kevés esélyt lát arra, hogy a végső győztes ne az MSZP–P indulója legyen.

Farkas Örs politológus szerint három nappal az előválasztás indulása után látszik, hogy a végső nyertes mögé sem a szavazók, sem pedig a pártok nem tudnak majd felsorakozni. A szakértő emlékeztetett, ha az előválasztás ellenére Tarlós István az egy–egy elleni küzdelemben is győzelmet arat, akkor a baloldalon egyetlen felmutatható politikus sem marad.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »