Folytatódik az ünnepi program, Budapesten továbbra is bőven vannak útlezárások

A szombati látványos tűzijátékkal még nem értek véget az ünnepi programok, ami miatt vasárnap is módosulhat a közlekedés a fővárosban. Emellett lassan visszanyeri a forgalom nyár előtti intenzitását, egyre többen vannak a főváros útjain, ezért nem árt tudni az útfelújításokról és lezárásokról.

A fővárosban a Budai Várban még javában zajlik a Mesterségek Ünnepe, és vasárnap is látogatható a Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazárban és környékén, ahol a gasztronómiai különlegességek mellett családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Emiatt még mindig le van zárva az Attila út egy szakasza, a Lánchíd utca és az Ybl Miklós tér is. A környéken a buszjáratok módosult útvonalon közlekednek.

A Szabadság híd a dél-budai vágányfelújítás miatt továbbra is le van zárva, autóval kerülni a Petőfi híd és az Erzsébet híd felé lehet. A gyalogosok és a kerékpárosok közlekedhetnek a hídon.

Megváltozott a forgalmi rend a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton, a Budafoki úton, a Csíky utcában, a Rákóczi úton és az Astoriánál is.

Az augusztus végéig tartó felújítás alatt sűrűbben közlekedik a 4-es metró.

Nehezítheti a forgalmat, hogy egyirányúsították a pesti alsó rakpartot dél felé a Dráva utcától a Margit hídig.

A Margitsziget csatornázása és a pesti alsó rakpart felújítása miatt az alsó rakpart forgalmát észak felé a Margit hídnál terelik a felső rakpartra.

Felújítják a Grassalkovich úti felüljárót is, a kifelé vezető oldalt zárták le, az áthaladást jelzőlámpák segítik.

A Haraszti úton viszont sávlezárásra kell számítani, valamint tart a Bocskai úton az út- és közműfelújítás, itt mindkét irányban sávlezárásra kell készülnie az autósoknak.

A Petőfi híd felé vezető oldalon a Kosztolányi Dezső térnél tilos balra kanyarodni.

Elkezdődött a IX. kerületi Gyáli úton, vagyis az M5-ös autópálya bevezető szakaszánál, a Határ út és Illatos út feletti közúti felüljárók teljes körű felújítása is. A rekonstrukció várhatóan december 31-éig tart.

A felújítás első ütemében, augusztus 22-étől mindkét felüljárón sávlezárás lép életbe, a belváros felé vezető forgalmi sávokat lezárják, így a váltakozó irányú forgalom a városból kifelé vezető 2×1 sávon haladhat. Az Illatos út és Határ út felett 3,9 méteres magasságkorlátozást vezetnek be.

Emellett elkezdődött a II. kerületi Gyóni Géza tér Lipthay utca és Bem rakpart közötti részének, valamint a Lipthay utca, Bem rakpart és Margit híd, budai hídfő közötti szakaszának a felújítása is.

A BKK arra kéri az autósokat, hogy az említett helyszíneken fokozott figyelemmel, ne megszokásból közlekedjenek.

Sokan utaztak le hétvégén a Balatonhoz, ezért célszerű időben elindulni vissza Budapestre, hiszen délután dugó várható az M7-es autópályán.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »