Folytatódik az érsekújvári kórház felújítása

Folytatódik az érsekújvári kórház felújítása

Az érsekújvári egyetemi kórház és rendelőintézet felújítási munkálatai a napokban a főépület nyugati szárnyában folytatódnak, az első és a 13. emelet között.

„Ezen a részen a felszálló vezetékeket fogják cserélni. Az egyes emeleteken lezárnak két-három helyiséget, megnyitják az aknát, és újakra cserélik a szennyvízvízvezetékeket, a vízvezetékeket, valamint a cirkuláltató csővezetékeket. A felszálló vezetékek cseréjének egy-egy szakasza a tervek szerint 21 napot fog igénybe venni” – magyarázta Ľubica Bartošová, a kórház gazdasági igazgatója.

A főépületben a teljes vezetékrendszert kicserélik, a munkálatok jövő júliusig fognak tartani.

Hírdetés

A vezetékcserével párhuzamosan jövő januárban megkezdődik a liftcsere is. A tervek szerint tíz új, intelligens hívórendszerrel rendelkező liftet fognak beszerelni.

A liftcserével várhatóan 2021 októberére készülnek el.

Az osztályok közül egyedül a főépület nyugati szárnyának negyedik emeletén lévő volt pszichiátriát ürítették ki teljesen. Az osztály komplett felújításon esik át. Azt tervezik, hogy a horizontális építőmunkák harmadik fázisa idején átmenetileg ide fognak átköltöztetni más osztályokat és klinikákat.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »