Folytatódik a török hadsereg szíriai hadművelete

Folytatódik a török hadsereg szíriai hadművelete

Újabb kilenc török tank lépett Szíria területére csütörtökön a délkelet-törökországi Karkamis városnál, miután előző nap török és amerikai támogatással a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) nevű mérsékelt ellenzéki csoport fegyveres alakulatai felszabadították a határ szemközti oldalán fekvő Dzserablúszt az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellenőrzése alól – közölte a CNN Türk török hírtelevízió helyszíni tudósítója.

torszir44356_b

A beszámoló szerint a harci járművek mellett munkagépek is átlépték a török-szíriai határt, és a konvoj együtt halad Dzserablúsz irányába. A CNN Türk adatai alapján eddig összesen mintegy 30 török tank tartózkodik szíriai területen. Egy vezető török tisztségviselő elmondta: a munkagépekre utak építéséhez van szükség, és a nap folyamán még többet küldhetnek Szíriába.

A szerdán megkezdett Eufráteszi Pajzs elnevezésű hadművelet célja a török kormány szerint a határ túloldalának megtisztítása a terrorszervezetektől, az Iszlám Államtól, valamint a szíriai kurd fegyveresektől, a Népvédelmi Egységektől (YPG). Az Anadolu csütörtökön John Kerry amerikai külügyminiszterre hivatkozva azt is jelentette, hogy az YPG már megkezdte a visszavonulást.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »