Folytatódik a Szenc és Bazin közötti út felújítása

Folytatódik a Szenc és Bazin közötti út felújítása

Év végére befejeződik a Szenc, Hattyúpatak (Viničné) és Bazin közötti út felújítása. A forgalomkorlátozás miatt még hétvégén is gyakran áll a kocsisor ezen a szakaszon.

Szeptember elején kezdődött a Szencés Bazin közötti út felújítása. Az első szakasz keretében négy kilométer hosszan cserélték le az útburkolatot a szenci logisztikai központ és Hattyúpatak között. A most induló második szakaszban több mint 4 kilométer hosszan újítják fel a Hattyúpatak és Bazin közötti másodrendű főutat és az összekötőutat. A rekonstrukció miatt csak egy sávban, váltakozva halad itt a forgalom, gyakran hétvégén is feltorlódnak az autók a forgalmas úton. „Az útjavítás és -felújítás, valamint az ezzel járó közlekedési korlátozások mindig gondokat okoznak a lakosoknak és az utazóknak. Igyekszünk folyamatosan felújítani az utakat, hogy kényelmesebb legyen a közlekedés” – nyilatkozta Juraj Droba, Pozsony megye elnöke, aki azt kéri az autóvezetőktől, fokozott figyelemmel, az ideiglenes jelzéseket figyelembe véve közlekedjenek.

Hírdetés

A felújítás első részének befejezése után Hattyúpatak és Bazin között felmarják az útburkolatot, megerősítik az út alapját és az eltávolított aszfaltot újrahasznosítva új aszfaltszőnyeget fektetnek le. Nemcsak az úttestet, hanem a vízelvezető csatornákat és az útpadkát is felújítják, megritkítják a rossz állapotban lévő és nem odavaló fákat és átfestik a vízszintes útjelzéseket. Bazin és a szenci logisztikai park között csak egy sávban járhatnak az autók, a közlekedők Szencről Pozsonysárfő, Hattyúpatakról Tótgurab (Slovenský Grob) felé kerülhetnek.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »