Folytatódik a havazás: máris rengeteg baleset történt a csúszós utakon

Szerdán napközben borult lesz az ég. Délután a felhőzet felszakadozhat. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között várható, délkeleten, délen valószínű olvadás. Késő estére -6, -1 fokra hűl le a levegő.

A havazás miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár 15 cm mennyiséget is elérheti.

Rengeteg a baleset

Hírdetés

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint szerda reggel sok baleset történt: Szabadszállás közelében két autó összeütközött. A 44-es főúton Nyárlőrincnél kamion és személyautó karambolozott. Az M6-oson, Paksnál két teherautó ütközött, Sárszentmihálynál az árokban a tetejére borult egy autó. Zalaegerszegnél árokba csúszott egy menetrend szerint közlekedő busz. Baracs mellett pedig szalagkorlátnak ütközött egy autó.

Csütörtökön folytatódik a havazás. Kezdetben a Dunántúlon fordulhat elő havazás, délnyugaton helyenként fagyott eső, ónos eső is kialakulhat. Délután egy délkelet felől érkező csapadékzóna egyre többfelé okozhat havazást, délkeleten havas esőt, esőt, néhol ónos esőt is. Élénk, erős lesz az északkeleti szél. A maximumok 0 és 6 fok között alakulnak.

Pénteken a kora délutáni órákig sokfelé kell havazásra, hósszállingózásra, délkeleten havas esőre, esőre készülni. Délután már csak elszórtan fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, ekkor már hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Az északias szelet a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Délután -3, +3 fok valószínű – áll az időkép előrejelzésében.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »