Folytatódik a bűnügyi szappanopera

Folytatódik a bűnügyi szappanopera

A Pozsonyi II Járásbíróságon pénteken folytatják a főtárgyalást a Sylvia Klaus-Volzová ellen tervezett gyilkosság ügyében.

A nő 1997-ben a Markíza televízióban üzlettársa volt a tévé akkori igazgatójának, Pavol Ruskónak, akit azzal vádolnak, hogy a szlovákiai alvilág közreműködését kérte a nő meggyilkolásában. Az ügy további vádlottja a Sýkora klán feje, Róbert Lališ alias Kýbel, az életfogytiglani büntetését töltő besztercebányai bandafőnök, Mikuláš Černák és bűntársa, Miloš Kaštan.

Hírdetés

Az ügyben az első tárgyalásra még tavaly május végén került sor. Kýbel és Pavol Rusko tagadta, hogy részt vett volna a gyilkosság előkészítésében, ugyanakkor Mikuláš Černák és Miloš Kaštan beismerő vallomást tett. Az idén áprilisban tervezett tárgyalást a koronavírus-járvány miatt elnapolták.

Pavol Ruskót és Marián Kočnert a Speciális Büntető Bíróság ez év február 27-én bűnösnek találta a TV Markíza váltóinak meghamisításában. Mindkettőjüket 19 év szabadságvesztésre ítélte. Kočner mellékbüntetésként tíz ezer eurós pénzbírságot is kapott. Az ítélet egyelőre nem jogerős. Az elítéltek már akkor jelezték, hogy fellebbeznek, ezért a Legfelsőbb Bíróságnak kellett volna november 10–11-én nyilvános tárgyaláson foglalkoznia az üggyel, de a járványhelyzet miatt erre nem került sor, új időpontot egyelőre nem jelöltek ki.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »