Folytatódhat az erősödés a hazai börzén

Folytatódhat az erősödés a hazai börzén

Az elemzők a pozitív hangulat folyatására, a BUX-index emelkedésére számítanak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki kereskedésében.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi hangulat továbbra is támogató, a BÉT-en folytatódhat a szerdán kezdődött emelkedés.

A Mol esetében kifejezetten pozitív a technikai kép, vélhetően az olajipari papír vezetésével tovább fog emelkedni a magyar részvénypiac

Hírdetés

– emelte ki a Concorde elemzője.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint is alapvetően pozitív hangulatban indulhat a csütörtöki kereskedés, az ázsiai részvényindexek nagy része emelkedéssel zárt.

Az Equilor senior elemzője kiemelte, hogy szerdán jelentősen emelkedett a Mol és az OTP árfolyama, a bankpapír hamarosan elérheti a 11 780 forintos történelmi maximumszintet, és a Mol kilátásai is kedvezőek – írja Varga Zoltán elemzésében.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 612,29 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 38 766,49 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,1 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »