Folyamatosan bővül a Katolikus Rádió podcastcsatorna-kínálata

Folyamatosan bővül a Katolikus Rádió podcastcsatorna-kínálata

Egy évvel ezelőtt a Magyar Katolikus Rádió 26 saját gyártású műsorának regisztrált egy-egy önálló podcastcsatornát. Céljuk az volt, hogy a rádió értékteremtő műsorait azok számára is elérhetővé tegyék, akik a hagyományos rádióadás helyett inkább online formában hallgatnák meg a műsorokat.

Mind a 26 csatornának egy-egy különálló témája van. Az elérhető tartalmak sokrétűek: vallási, kulturális, gasztronómiai, zenei, közéleti, ismeretterjesztő, portré- és riportműsorok egyaránt szerepelnek a palettán.

A szőlőkultúra és a bor iránt érdeklődő hallgatókat például a Borivóknak való című műsor, a gasztronómiai hagyományok szerelmeseit pedig az Édesanyám főztje várja.

Terveik között szerepel a csatornák folyamatos bővítése közéleti és kulturális témákban egyaránt. Nagy érdeklődés kíséri a Teljességünk felé és a Napi evangélium podcastcsatornáikat is.

„Fontosnak tartjuk, hogy a kor kihívásainak megfelelve, a technikai lehetőségek kihasználásával új távlatokat nyissunk hallgatóink felé. Ez a folyamat több lépcsőből áll, mely két évvel ezelőtt mobiltelefon-alkalmazásunk bevezetésével kezdődött. Tavaly a közösségi médiában megjelenő élő videós közvetítéseink mellett saját podcastcsatornáinkat is útnak indítottuk” – mondta Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese.

A podcastok mindenki számára ingyenesen elérhetők asztali számítógép és mobiltelefon használatával egyaránt a Spotify és az Apple Podcasts rendszereiben. A teljes lista megtalálható a rádió hivatalos weboldalán.

Hírdetés

A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme – az Egyház társadalmi tanítása szerint – a közjót szolgálja. Adásaiban így jelen van a közélet, az irodalom, a művészet, a kultúra, a tudomány és természetesen a zene.

A rádió jelenleg 24 analóg FM-frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 4 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 200 ezer főt. Népszerű a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása is, több ezer ember már ezen keresztül hallgatja a műsorokat. Az alkalmazás segítségével immár földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatók a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók.

Az alkalmazásban helyet kapott még az igenaptár, és a rendszeres hallgatók körében népszerű Napi Alleluja szolgáltatás is beköltözött az elérhető funkciók közé. Az alkalmazás Android és iOS rendszerű telefonok számára egyaránt elérhető, letöltése egyszerű, használata ingyenes.

További részletek a hivatalos honlapon.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »