Földrengés volt Indonéziában

Földrengés pusztított vasárnap reggel Indonéziában Lombok szigetén. Legalább három ember meghalt, házak százai dőltek romba.

A rengés erőssége 6,4-es volt, és alig egy órával később egy 5,4-es utórengés követte. Epicentruma a szigeti északi részén található Mataram városától 50 kilométerre északkeletre, 7 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet szerint. A természeti csapás a népszerű üdülőparadicsomtól, Balitól keletre lévő szigeten történt.

Hírdetés

A halálos áldozatok között van egy malajziai állampolgár – mondta Sutopo Purwo Nugroho, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője, aki nem zárta ki, hogy az áldozatok száma növekedhet, mivel még folyamatban van az adatgyűjtés a sziget egyéb térségeiből. A legtöbb áldozat a ráhulló betondarabok alatt vesztette életét vagy sérült meg – tette hozzá.

A földrengés nagy földcsuszamlást indított el a Lombok szigetén található Rinjani hegyről. A hatóságok jelenleg is vizsgálják ez utóbbi hatását. A főrengés reggel 6 óra 47 perckor ébresztette a lakosságot, mely pánikszerűen menekült ki házaiból.

Szökőárveszély nem áll fenn, mivel a rengés középpontja nem a tengerben volt. Indonéziában gyakori a földrengés, mivel az ország szeizmikusan aktív zóna, az úgynevezett Tűzgyűrű felett helyezkedik el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »