Földi László kijelentése miatt büntetett az NMHH

Tarlós korábbi tanácsadója azt mondta: a menekülteket segítő a civil szervezetek nem egyszerűen csak kártékony munkát végeznek, hanem szerinte háborús bűnöket követnek el.

Súlyos jogsértésnek minősítette a Médiatanács azt, ami az Echo TV Informátor című műsorában hangzott el szeptember végén a magyarországi iszlám közösség bemutatásakor: „a meghívott szakértők bűncselekményekkel vádoltak meg civil szervezeteket, és a műsor készítői a vádaktól nem határolódtak el. Az ügyben több állampolgári bejelentést kapott a hatóság, ezután indítottak vizsgálatot” – derül ki az NMHH közleményéből.

A műsorban a menedékjogi programokat működtető magyarországi civil szervezeteket a társadalomra veszélyes, normasértő csoportként mutatták be, tagjaikat szabadon likvidálható háborús bűnösöknek, illetve hazaárulóknak nevezték.

A testület a médiaszolgáltatót a káros médiatartalom online változatának haladéktalan eltávolítására és a Médiatanács-döntésről szóló közlemény közzétételére kötelezte, valamint félmillió forintos bírságot is kiszabtak.

Hírdetés

Az Echo TV honlapjának nyitóoldalán a határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül köteles közzétenni a közleményt úgy, hogy a honlap megnyitásakor a teljes információ folyamatosan olvasható legyen a közzétételtől számított hét napig.

A büntetéssel szemben jogorvoslat kérhető – jelezte az NMHH.

A Médiatanács közleményében a jogsértő riportról mást nem írtak, így azt sem közölték, hogy Földi László biztonságpolitikai szakértőtől hangzott el az az állítás, hogy a menekülteket segítő a civil szervezetek nem egyszerűen csak kártékony munkát végeznek, hanem szerinte háborús bűnöket követnek el: „most háború van. Ezek az emberek [a menekültekkel foglalkozó civilszervezetek tagjai] kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk” – mondta.

Földi László korábban Tarlós István biztonságpolitikai tanácsadója volt, és a felháborodást keltő nyilatkozata után a főpolgármester jelezte számára: elköszönnek egymástól, ha mégegyszer megszólal migránsügyben. A Magyar Időknek november elején aztán mégis nyilatkozott ilyen témában, amit Földi egyfajta felmondólevélnek is tekintett Tarlós Istvánnál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »