Fókuszban a technológia és a hozzáadott érték

Fókuszban a technológia és a hozzáadott érték

A magas hozzáadott értéket teremtő és fejlett technológiát képviselő beruházások alkalmazkodnak leginkább a magyar gazdaságstratégiához – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a műszaki textileteket gyártó Metyx Hungary Kft. kaposvári beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

A tárcavezető kiemelte, hogy a török tulajdonú cég beruházása fejlett technológiájú, magas képzettséget igénylő és biztos megélhetést biztosító munkahelyeket hoz létre, ezért kiválóan alkalmazkodik a magyar gazdaságstratégiához.

Ismertette, hogy a Metyx 182 új munkahelyet teremtő, 3,2 milliárd forintos kaposvári beruházását a magyar kormány 902,5 millió forinttal támogatja.

A fejlesztésnek köszönhetően csaknem 6 ezer négyzetméterrel bővül a Metyx gyártóterülete és 4 új gyártósor áll munkába – tette hozzá.

A somogyi megyeszékhelyen előállított kompozit termékeket elsősorban szélerőművek gyártásához használják föl, de az autóipar is hasznosíthatja azokat, így a Metyx üzeme újabb termelési rekordhoz segítheti hozzá a magyar autóipart – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Ugur Üstünel, a Metyx Hungary Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy további projekteket terveznek Kaposváron, hiszen – mint mondta – az elmúlt évek növekedési ütemét látva a Metyx Magyarországon fejlesztheti tovább európai tevékenységét.

Felidézte, hogy 15 munkavállalóval indult vállalat 2015 óta van jelen Magyarországon, létszáma 2 éve 155-re emelkedett. A kaposvári üzem kompozit technológiával állítja elő termékeit, a gyártáshoz megújuló energiát használ föl – tette hozzá.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »