Fókuszban a kézműves és termelői termékek – hagyománytermető vásár Naszvadon (Képekkel)

Fókuszban a kézműves és termelői termékek – hagyománytermető vásár Naszvadon (Képekkel)

Őseink és napjaink emberének nagy örömére Felvidék szerte terjed a piacozás hagyománya. Az érdeklődők száma pedig egyre csak növekszik.

A szeles szombati időjárás ellenére viszonylag sokan látogattak ki a naszvadi vásárra. A Komáromi járásban található településen első alkalommak tartottak kézműves és termelői vásárt. Mi sem hiányozhattunk.

Számos kivácsi érdeklődő és vásárló látogatott ki a rendezvényre. Az egyik általunk megszólított fiatal család is nagyon örült a lehetőségnek, akik több piacot is felkeresnek.

“Mi nagyon szeretjük ezeket az egyszerű, mégis nagyszerű helyi piacokat. Szombatonként itt szerezzük be a friss pékárut, a szörpöt, nem beszélve a zöldségekről, gyümölcsökről”

– összegezte a négyéves kisfiú édesapukája.

Egyre nagyobb sikert aratnak az organiKA handmade natúrkozmetikumok is. Készítői, s egyben képviselői Frühvald Karin, illetve Görföl Attila kedvesen ismerkedtek a vásárlókkal, mutatták be készítményeiket.

A szervezők gondoltak a legkisebbekre is. Őket egy élethű mesefigura szórakoztatta. A csemeték lelkesen fényképezkedtek vele. Emellett örömmel válogattak az arcukra festhető minták között.

A naszvadi vásárban többen a vasárnapi ebédhez szükséges zöldséget is beszerezték. Közkedvelt volt a füstölt áru, tepertő.

Különlegességnek számított a demizson.  Egyes kiszerelései gyönyörű látványt nyújtottak, a nézelődök csodájára jártak a helyi kézműves asztalához. Voltak, akik támogatásként vásároltak nála.

“Ez az igazi érték! Csodaszépek, rég nem láttam ilyeneket. Vásároltam is, hogy az idős készítőnek sikerélménye legyen”

– hangsúlyozta az egyik elégedett vásárló.

A portékák Naszvadon is bőségesek voltak. A jelenlévők értékelték, hogy egy olyan helyszínen tartják, ahol a nézelődésre is van elég hely. Többen is elmondták, visszatérő vendégek lesznek.

Hírdetés

Az önkormányzat ötlete a vásár és piac megszervezésére a helyi turisztika fellendítése érdekében is nagy előrelepes.

A következő  ilyen jellegű vásárt július 3-án tartják. További képeink:

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »