Fókuszban a családtervezés és a gyermekvállalás

Fókuszban a családtervezés és a gyermekvállalás

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ határokon átnyúló együttműködési programja keretében tanácsadással egybekötött előadássorozatot hirdet. A projekt célja a családalapításra készülő és kisgyerekes (0-3 éves) családok egészségügyi helyzetének javítása a Beregszászi Kistérség régiójában.

A program keretében előadásokra kerül sor a leendő és már ,,főállásban” ténykedő kismamák, anyukák számára, amelyek során lehetőség nyílik kérdések feltevésére, beszélgetésekre, tapasztalatcserére.

Az összesen nyolc előadásra tervezett sorozat első két eseményét élénk érdeklődés követte a Badalói Családorvosi Rendelőben, ahová Gerevich Éva, a szervezet vezetője invitálta a helyi fiatalasszonyokat, családalapításra készülő és már családot alapított hölgyeket.

Hírdetés

Az első alkalom során a családtervezésről, gyermekvállalásról, a fogamzásgátlásról és annak rizikótényezőiről volt szó, míg a második előadáson a várandós időszakról, az ilyenkor fellépő testi, lelki változásokról hangzottak el fontos tények dr. Bodnár Eleonóra szülész-nőgyógyász tolmácsolásában. Az előadásokon részt vevő hallgatóság kérdéseket is feltehetett a szakembernek, így minden szempontból hasznos alkalom volt ez a helyiek számára.

Amennyiben a járványügyi helyzet is megengedi, az előadások folytatódnak majd a Badalói Családorvosi Rendelőben, amelyekről az intézmény facebook oldaláról tájékozódhatnak az érintettek.

Jakab Lajosbadalói családorvos


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »