Fokasz: Bayer publicisztikája lehetetlenné tette a közbeszédet

Bayer Zsolt publicisztikája gyűlölettel telítette és ezáltal lehetetlenné tette a racionális közbeszédet – jelentette ki Fokasz Nikosz egyetemi tanár Magyarország élőben című műsorunkban.

A társadalomtudós hozzátette: nem akar egy klubba tartozni ezzel a típusú publicisztikával, ezért kollégáival együtt visszaadta állami kitüntetését. „Úgy látom, hogy a magyar társadalom pillanatnyilag nagyon nehéz helyzetben van, rendkívüli kihívások elé néz. Ehhez egy olyan közbeszédre lenne szükség, amelyben ezeket a közös dolgokat valamilyen módon mód lenne racionálisan és egymást megértve megbeszélni. Az olyan típusú publicisztika, amelyben élen jár Bayer Zsolt, viszont oly mértékű gyűlölettel telítette ezt a közbeszédet, hogy minden ilyen racionális eszmecsere lényegében kivitelezhetetlenné vált” – fogalmazott az egyetemi tanár.

Tekintse meg a Fokasz Nikosszal készült teljes beszélgetést:

Mint ismert, több mint 40 díjazott jelentette már be, hogy nem szeretne egy klubba tartozni Bayer Zsolttal, ezért visszaküldi az állami kitüntetést a köztársasági elnöknek. Bővebben >>>

A Magyar Közlöny hétfői számában a kormány Bayer Zsolt kitüntetését nemzeti ügyek feltárásaival, a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatásával indokolta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »